Midtåsen Kulturfestival byr nok en gang inn til en tettpakket festival med mye spennende på programmet. Bildet er fra fjorårets festival. Foto: Kulturelt initiativ
Midtåsen Kulturfestival byr nok en gang inn til en tettpakket festival med mye spennende på programmet. Bildet er fra fjorårets festival. Foto: Kulturelt initiativ

Tettpakket program på Midtåsen

Midtåsen kulturfestival feirer 500 konserter, og innbyr nok en gang til en tettpakket festival


Red.


7. juli braker det løs med årets utgave av Midtåsen kulturfestival i Sandefjord. Med hele 35 konserter og forestillinger over to uker, er dette en av Norges største klassiske musikkfestivaler. Onsdag 10. juli markeres forestilling nummer 500 på Midtåsen, med blant annet Mozarts Eine kleine Nachtmusik på programmet, slik som på den første konserten i 1996.

Det rikholdige festivalprogrammet åpner med musikk fra Show Boat, en av de første store Broadway-musikalene. Handlingen foregår om bord på hjuldamperen Cotton Blossom på Mississippi – det burde passe godt på skipsreder Anders Jahres gamle eiendom.

9. juni skal soloblåsere fra blant annet Oslo-Filharmonien og Christian Ihle Hadland fremføre Richard Strauss’ elleville tonedikt Till Eulenspiegels lustige Streiche i et arrangement for blåsekvintett og piano. Hadland gjør også et Rachmaninovsk dypdykk. Den russiske komponisten og pianisten holdt nemlig konsert i Sandefjord 1. oktober 1918 – og nå skal programmet gjenskapes. Det blir musikk av Mozart, Beethoven, Chopin og Liszt – og ikke minst av Rachmaninov selv.

Blant gjestene er også Amatis Trio, Europas eneste fulltids klavertrio. De gjestet festivalen i fjor, og ble så godt mottatt at de måtte ta turen i år også. De skal fremføre klavertrioer av Beethoven, Josef Suk og Beethoven 16. juli i Arnebergstuen. Noen dager etter får de selskap av bratsjist Eivind Ringstad og kontrabassist Kenneth Rydland, og da er det Schuberts Ørretkvintett som står på menyen, i tillegg til Mahlers Klaverkvintett.

Den store avslutningen blir ute i Tjernet i skogen, hvor mezzosopran Mari Askvik og pianist Ivar Anton Waagaard skal fremføre Griegs Haugtussa, iscenesatt av Kristian Støvind og med danserne Myrna Lømo og Ludvig Støvind. En helt spesiell opplevelse.

I tillegg blir det daglige kafékonserter med ulike temaer. Ikke minst blir det mulig å møte to av festivalens unge talenter, nemlig Motus Percussion Duo, bestående av Magnus Lille Haugen og Ola Sønstevold.Nyheter