The Metropolitan Opera
The Metropolitan Opera

The Met stengt frem til høsten 2021

«Vi beklager å måtte meddele at Metropolitan Opera har tatt den særdeles vanskelige avgjørelsen å avlyse hele 2020-21-sesongen,» skriver operahuset i en melding til sitt publikum.

Avgjørelsen er tatt etter råd fra de offentlige helsemyndighetene, som har anbefalt å stenge hele Lincoln Center som huser teateret. De mange hundre utøverne som må jobbe tett på hverandre under prøver og forestillinger, og det store publikummet som besøker forestillingene, gjør at man ikke anser det som trygt å gjenoppta driften før en stor del av befolkningen er vaksinert, flokkimmunitet er opprettet og munnbind ikke lenger er påkrevet. Det mener helsemyndighetene først kan oppnås fem til seks måneder etter at vaksinen er blitt tilgjengelig.

Samtidig melder Metropolitan at sesongen 2021-22 åpner 27. september til neste år med forestillingen Fire Shut up in my Bones av Terence Blanchard, som blir operahusets første oppsetning av en svart komponist. I mellomtiden fortsetter operahuset sin populære gratis kvelds-strømming av tidligere oppsetninger og av konsertserien Met Stars Live in Concert, der Lise Davidsen i august hadde en svært vellykket sending fra Oscarshall.

Vi krysser fingre for at prognosene for ferdigstillelse av vaksine holder – og at operahus, teatre, konsertsaler og andre kulturformidlere verden rundt ikke dør i mellomtiden.Nyheter