Foto: Camillawicks.net
Foto: Camillawicks.net

Til minne om Camilla Wicks

En av historiens fineste fiolinister gikk bort 25. november. Hun var et vidunderbarn som tidlig i livet gjorde verdensomspennende karriere. Heldigvis finnes det mange innspillinger av hennes unike spill, blant dem konsertene til Sibelius, Tsjaikovskij og Bruch og ikke minst hennes liveinnspilling fra Carnegie Hall med New York Philharmionic Orchestra og Bruno Walter i Beethoven-konserten. Hennes tolkning av Kreizler-kadensen er uovertruffen.


Skrevet av Ole Bøhn


Med norsk far var hun på turné i Norge fra unge år, svært ofte med pianisten Robert Levin. Senere i livet underviste hun i en periode ved Norges musikkhøgskole og fikk enorm innflytelse på en hel generasjon norske fiolinister. Selv etter at hun flyttet tilbake til USA underviste hun en lang rekke norske studenter, som hun generøst lot bo hos seg og som hun underviste gratis. Camilla Wicks hadde flere undervisningsposter i USA og mange musikere er for alltid takknemlige for hennes veiledning.

Vi vil huske Camilla Wicks som en usedvanlig fiolinist og musiker og et generøst menneske. Hun ble i 1998 utnevnt til Ridder av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for sin innsats for norsk musikk.Artikler