Foto: Cathrine Dokken
Foto: Cathrine Dokken

Valdres Sommersymfoni satser grønt

Kunstnerisk leder Guro Kleven Hagen presenterer i disse dager årets program med et brennhett festivaltema, som markerer festivalens «grønne skifte».

Som i fjor er festivalen sentrert rundt to helger; 17.-19.juni og 23.-27.juni. Det grønne skiftet handler både om bærekraftig avvikling og kunstneriske valg. Gjennom musikken og i møte med publikum reflekteres det rundt vår rolle som naturens beskytter. Valdres Sommersymfoni ønsker å bidra til engasjement og handlekraft på naturens vegne! 

Første festivalhelg har overskriften Idyll og Avgrunn - en tittel som kan forstås på flere måter. Det er både en universell tematikk som dreier seg om livets skjørhet, og hvordan klimaendringer kan ta oss fra idyll til avgrunn dersom vi ikke tar grep. Andre helg har fått tittelen Det grønne skiftet og setter fokus på artsmangfold, gjenbruk, miljøvennlige reiser med mer. 

Festivalen byr på fortidens mestre som Schubert, Strauss og Tsjaikovskij side om side med nåtidens komponister. Barokksolistene gir et humoristisk innblikk i 1700-tallets drikkeviser med Alehouse Sessions. Årets festivalkomponist, latviske Pēteris Vasks, er representert i flere konserter og vil være til stede i Valdres for å dele innsikt i sitt musikalske univers. Det blir en symboltung konsert på brannstasjonen med Skjebnesymfonien og Songs of the Sky som bygger på ukrainske og svenske folkemelodier. Festivalen viser med dette sin solidaritet med Ukraina som bokstavelig talt står i brann i disse dager. Med konserten Da Capo på Revling gård settes det fokus på verdien av gjenbruk av både klær og musikalsk materiale. Publikum kan ellers glede seg til kunstutstilling, stølsvandring, byvandring og lokale delikatesser. Som vanlig er utøverne på toppnivå med navn som Jakob Koranyi, Peter Friis Johansson, Marianna Shirinyan, Eivind Ringstad, Christian Ihle Hadland, Jennifer Stumm, Daniel Rowland og kunstnerisk leder selv, Guro Kleven Hagen.

Full oversikt over programmet finner du på festivalens nye nettside.Nyheter