To kunstneriske ledere forografert av Balazs Borocz
To kunstneriske ledere forografert av Balazs Borocz

Valdres Sommersymfoni

Mens de som liker å kalle seg «festival-Norge» venter på klarsignal til store arrangementer, går Valdres sommersymfoni ut med et realistisk program, basert på fjorårets erfaringer.

- I fjor måtte vi snu om på programmet på kort tid, festivalen ble redusert til én helg, og ingen internasjonale gjester fikk være med. For å kunne by på en lengre festival i år, men samtidig ivareta smittevernhensyn og redusere antall musikere i kohortene, viderefører vi derfor i år en helge-festival, men utvider til to helger, sier de to kunstneriske lederne, Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan. 

De to helgene byr på to forskjellige program – og to kohorter, der de kunstneriske lederene er med i begge.

I den første helgen, 18.-20. juni, med tittelen Lys, medvirker musikere bosatt i Norge, blant andre barytonen Yngve Søberg, bratsjistene Eivind Ringstad og Michael Grolid og cellisten Amalie Stalheim.

Helgen 24.-27. juni, har fått tittelen Distant Light. Her medvirker de utenlandske musikerne Daniel Rowland - fiolin, Jennifer Stumm - bratsj, Maja Bogdanivic og Laszlo Fenyö – cello, og Zoran Markovic - kontrabass, samt den norske pianisten Gunnar Flagstad.

Nytt av året er det at festivalen har med to festivalkomponister. Norske Peder Barratt-Due er med den første helgen og får blant annet fremført en sekstett inspirert av Beethovens 9. symfoni og klimaendringene. Den verdenskjente, latviske komponisten Peteris Vasks blir presentert med flere verk gjennom helg nummer to. Han har også gitt navn til siste helg med fiolinkonserten Distant Light, som fremføres av Daniel Rowland i Aurdal kirke.

Billettsalget er i gang fra 11. april. For fullt festivalprogram og oversikt over samtlige musikere, se her:

Lys, 18.-20. juni

Distant Light 24.-27. juniNyheter