Vilde Frang vant ICMA-prisen 2023

Fiolinisten Vilde Frang er vinner av årets International Classical Music Awards (ICMA), i klassen Konserter. Hun får prisen for sin innspilling av Beethoven og Stravinskijs Fiolinkonserter med Deustche Kammerphilharmonie og dirigenten Pekka Kuusisto, på plateselskapet Warner. 

I juryens begrunnelse står det blant annet at Frang og Kuusisto kombinerer det beste av tradisjonstolkning og samtidsmusikk. «Det utgjør et unikt «ekteskap» der de dykker ned i musikkens innhold og utforsker dens komplekse struktur og logikk. Resultatet presenteres med energi og presisjon, og fremhever på imponerende vis verkets teksturer og dynamiske rikdom. ... En av de beste prestasjonene i moderne stil innen fiolinspill og dirigering.»

ICMAs jury bestå av medarbeidere i en rekke europeiske magasiner og radiostasjoner. Listen over nominerte i de ulike klassene er omfattende. Av andre vinnere kan nevnes den rumenske sopranen Asmik Grigorian i Klassen Vokal. Blant de nominerte i klassen Konserter, finner man navn som Hilary Hahn, Christian Tetzlaff, Johan Dalene og Kristian Bezuidenhout.  I andre klasser navn som Krzystof Zimerman, Grigorij Sokolov, Jevgenij Kissin, Gidon Kremer, Patricia Kopatchinskaja/Joonas Ahonen. Norske nominerte var Truls Mørk/Håvard Gimse, Sssens Trio og Oslo-Filharmonien med Klaus Mäkelä. For full oversitkt, se her.

Prisene utdeles under i Wroclaw 23. april.

Vi gratulerer!Nyheter