Fra venstre: Ragnhild Hemsing, Eldbjørg Hemsing, Håvard Gimse og Marianne Beate Kielland. Foto: Hallgrim Hansegård
Fra venstre: Ragnhild Hemsing, Eldbjørg Hemsing, Håvard Gimse og Marianne Beate Kielland. Foto: Hallgrim Hansegård

Vinterstemning fra Valdres

Årets Hemsingfestival er som kjent utsatt til oktober. Som et lite plaster på såret tilbyr de kunstneriske lederne Eldbjørg og Ragnhild Hemsing en aldri så liten digital «mini-Hemsingfestival» 24.-25. mars fra FRIKAR-smia i Aurdal.

Festivalens kunstneriske ledere har i flere måneder kjent på savnet etter publikum og formidling av musikk fra scenen. Løsningen var å markere Hemsingfestivalen digitalt, og slik gi både trofast og nytt publikum en smakebit av hva festivalen ville by på under normale omstendigheter. Med en digital markering håper de at ventetiden til oktober skal kjennes kortere.

- Vi inviterte med oss våre fantastiske musikerkolleger Marianne Beate Kielland og Håvard Gimse til å spille inn en digital konsert midtvinters i Aurdal. Vi er fire musikere som kjenner hverandre godt og vi syntes det var veldig hyggelig å kunne gjøre denne konserten sammen. Stemningen under innspillingen var fantastisk, med spøk og alvor og et bredt repertoar, forteller Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

Det timelange programmet byr på musikalske perler, et variert møte med norsk musikk, men også Brahms, Dvorák og Sjostakovitsj. Publikum vil blant annet få høre musikk av Kvandal og Halvorsen i ny drakt med arrangement for hardingfele, sang og klaver.

Konsertene blir tilgjengelig her:
Facebook 24. mars kl 19.30
Hemsingfestivalens hjemmeside 25. mars kl. 11:00

 Nyheter