Fransk barokkdans er et av innslagene på Oslo Earlys Vandrerkonserter. Foto: Synne Marie
Fransk barokkdans er et av innslagene på Oslo Earlys Vandrerkonserter. Foto: Synne Marie

Oslo Early på Gamle Deichman

Tidligmusikkfestivalen Oslo Early trosser covid-19 og inntar i perioden 22. til 25. oktober Deichmanske biblioteks forlatte lokaler på Hammersborg – med «kjærlighet» som tema. Her har festivalsjef Johan Nicolai Mohn tatt diverse utfordringer med smitteverntiltak, kansellerte utenlandske musikere og trange tider for frie musikkensembler på strak arm og arrangerer festivalen for femte gang.

Rammen rundt de åtte arrangementene kunne knapt vært bedre: Gamle Deichman har flotte lokaliteter og akustikk. Festivalen har leid hele huset for å fylle de fire dagene med sang, dans og musikk, med det beste landet har å by på av tidligmusikkutøvere.

Opprinnelig skulle det verdenskjente franske ensemblet Le Poème Harmonique åpne festivalen. Det ville bli for komplisert å holde 10-12 personer i karantene og gjennomføre testing i stor skala. I stedet har festivalledelsen laget et helt nytt program med nesten bare norske utøvere. Det Norske Solistkor åpner festivalen og fiolinisten Bjarte Eike leder avslutningskonserten Orpheus og Hercules med Barokkanerne, samt sangerne Berit Norbakken, Marianne Beate Kielland, Anders Jerker Dahlin og Halvor Festervoll Melien.

Spesielt tilrettelagt for lokalitetene på Gamle Deichman er vandrerkonsertene på lørdag 24. oktober. Da vil fire grupper på inntil 50 personer ledes rundt på forskjellige stasjoner og få oppleve alt fra ensemble med historiske blåseinstrumenter, til fransk barokkdans, middelaldermusikk og Bach-kantate i Margaretakyrkan, som ligger vegg i vegg. Der blir det også festivalgudstjeneste søndag 25. oktober.

Fullt program finner du her.Nyheter