Hellstrøm
Klassisk Musikk
  • meny
    • Arena
    • Artikler
      • Anmeldelser
    • CD-anmeldelser
    • Kalender
    • Nyheter
    • Vårt konserthus
    • Partnere
    • Opprett konto
    • Annonse bestilling
    • Arkiv
  • Partnere
  • Arena
  • Nyhetsbrev
  • log in

    Glemt passord?
    Ikke medlem?
    Opprett konto her

Forsiden Partnere


  •  

  • Bergen Filharmoniske Orkester


    Bergen Filharmoniske Orkester har status som nasjonalorkester og kan som et av verdens eldste orkestre føre sin historie helt tilbake til 1765. Edvard Grieg var nær knyttet til orkesteret, og var i årene 1880-82 orkesterets kunstneriske leder. Orkesteret teller 101 musikere og feiret sitt 250-årsjubileum i 2015.

  • Festspillene i Bergen


    Festspillene i Bergen ble etablert i 1953 og er Norges eldste og viktigste festival for musikk og teater. Gjennom årene har festivalen etablert seg som et senter for den nordeuropeiske kunstscenen, kjent for urfremførelser og nye produksjoner innen musikk, opera, teater og dans. Festspillene i Bergen byr på flere hundre arrangementer både inne og ute, fordelt over 15 dager.

    I 2021 finner festivalen sted fra 26. mai til 09. juni. Koronapandemien gjør at Festspillene må tenke annerledes i år. Der fjorårets festspill var tilnærmet heldigitalt, vil Festspillene i Bergen 2021 tilby arrangement til både publikum i salen og på nett.

  • Stavanger Kammermusikkfestival


    Stavanger Kammermusikkfestival tar selvfølgelig gjerne imot artister som har lyst til å komme igjen, men legger også vekt på å hente inn navn som er nye i Norge, og inkluderer alltid noen av de fremste unge norske utøverne. For flere av disse er festivalen blitt springbrettet til nytt samarbeid og internasjonale oppdrag. 

  • Arktisk Filharmoni


    Nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon. Siden opprettelsen i 2009 har organisasjonen blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.

  • Kulturelt Initiativ


    Foreningen KULTURELT INITIATIV ble stiftet 9. mai 1996 med det formål å fremme kulturell aktiviteter i Sandefjord. Foreningens spillested de første årene var i Mozarthaven – bakgården i Edgar Ludls Gourmet. 

  • Risør Kammermusikkfest


    Vi skal lage en smittesikker festival og må derfor gjøre flere store endringer i festivalprogrammet. Ingen av de internasjonale musikerne som var invitert kan komme til Norge nå. Heldigvis vil våre gjestende norske musikere bidra til at konsertene vil ha den samme høye kvaliteten som festivalen er kjent for.

    Festivalprogrammet kommer til å bestå av elleve konserter, ti i Risør kirke, pluss en konsert i Hollenderhagen på lørdag formiddag.

    Hele festivalprogrammet er nå ute på vår hjemmeside.

    eirik @ kammermusikkfest.no - pass: kammerfest123

  • Lawo Classics


    LAWO Classics er et norsk plateselskap for klassisk musikk med hovedfokus på utgivelser av norske musikere og komponister, i utmerket lydkvalitet. Vi har siden 2008 utgitt over 200 titler, der repertoaret spenner fra gregoriansk sang, via det klassiske kjernerepertoaret, til musikk fra vår egen tid; fra solostykker via kammermusikk til store orkesterverk; med både godt kjente og mindre kjente aktører.

    LAWO Classics vil gjerne bidra til å lydfeste viktige deler av den norske musikkarven ifra både eldre og nyere tid, og har bl.a. gitt ut David Monrad Johansens samlede klaververker, en mengde nyskrevet samtidsmusikk og er godt i gang med å spille inn og utgi all Ketil Hvoslefs kammermusikk.

    For LAWO Classics er det viktig å skape et produkt både vi og artistene er fornøyd med, og vi synes derfor det er viktig at begge parter er delaktige under hele prosessen fra innspilling til ferdig utgivelse.

    LAWO Classics’ utgivelser distribueres til 40 land, med Sentral-Europa, USA, Japan og Sør-Korea som de største områdene. I tillegg kommer digital distribusjon. Alle LAWO Classics’ innspillinger skjer i HiRes-formatet DXD.

  • Opera Nordfjord


    Stiftinga Opera Nordfjord (ON) vart skipa i 1998 etter initiativ frå ekteparet Kari Standal Pavelich og Michael Pavelich og er i 2019 inne i sin 22. sesong med opera- og operetteproduksjonar. I tillegg til dei årvisse haustproduksjonane har Opera Nordfjord hatt fleire konsertturnéar i fylket, frå klassisk operagalla-repertoar til urframføring av norsk opera og samarbeidsprosjekt med Firda VGS, m.a. Requiem av Verdi. Fire somrar arrangerte ON Opera Workshop for operasongarar og -studentar med Elizabeth Norberg-Schulz, og dei siste åra har ON hatt eit tett samarbeid med Eid VGS om oppsetting av skulemusikalar i vårsemesteret.

  • Yamaha Music Europe


    Uten sidestykke i sin skjønnhet og musikalske spekter, er flygler det ultimate uttrykk for en pianobyggers kunst. Yamaha pianoer og flygler finnes i alle prisklasser, fra prisgunstig stuepiano til konsertflygel for de største scener. 

  • Kirsten Flagstad Festival


    Århundrets stemme!«Her er meget spænding for koncerten, en hel del solgt allerede. Har ikke været nede i byen, å set mine bilder i vinduet, men alle sier de er rædselsfulde. Ja, det gjør ikke så meget, desto behageligere overraskelse når de får se min strålende åpenbaring på koncerten!» skrev Kirsten Flagstad til sin venn før debutkonserten i Universitetets Aula.

    Som operasanger debuterte Kirsten Flagstad på Nationaltheatret i 1913, som Nuri i d’Alberts Tiefland. Johan Halvorsen dirigerte oppsetningen og Vilhelm Herold hadde rollen som Pedro. Da Opera Comique åpnet i Kristiania i 1918, hadde hun mange store roller der, før driften ble lagt ned i 1921. Hun sang så ved Casino, Mayol og Nationaltheatret, før hun ble engasjert til flere store operaoppsetninger i Göteborg. Hun ble kalt til Richard Wagners Bayreuth i Tyskland og sang ved festspillene der i 1933 og 1934, før hun året etter, i februar 1935, gjorde sin sensasjonelle debut på Metropolitan Opera i New York som Sieglinde. Den i verdenssammenheng ennå ukjente, dramatiske sopranen Kirsten Flagstad var i løpet av en lørdag formiddag blitt verdens største stjerne og hadde reddet «The Met» fra å gå konkurs.Hun ble kjent som «The Voice» og «Århundrets stemme», og nettopp stemmen står i fokus i Kirsten Flagstad Festival.

    bruk post @ flagstad-festival.no pass: flagstad123

  • Hemsingfestivalen


    Hemsingfestivalen blir arrangert årleg i Aurdal, ei lita fjellbygd i Valdres med 700 innbyggjarar og stolte kulturtradisjonar. Her henta Edvard Grieg og Knut Hamsun inspirasjon i den vakre naturen, og Frydenlund Skysstasjon vart ein viktig møteplass for kunstnarar frå heile Noreg.

    Musikarsystrene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing vaks opp i bygda, og dei vart tidleg introduserte for både klassisk musikk og folkemusikk. I dag er dei begge internasjonalt etterspurde kunstnarar med heile verda som arbeidsplass. Systrene har stor glede av å formidle musikkens magiske kraft og djupn til publikum, noko som inspirerte dei til å etablere sin eigen internasjonale kammermusikkfestival i heimbygda. Ynsket er å overføre eigen kompetanse til miljøet dei vaks opp i, og med det syne korleis musikk kan prege eit samfunn og skape identitet og tilhøyrsel.

  • Bærum Kulthurhus


    Et av Norges mest aktive og varierte kulturhus med fem scener midt i Sandvika sentrum. Bærum Kulturhus er både et hus og en kommunal virksomhet som programmerer og drifter scenene: Bærum Kulturhus, med Store Sal, Underhuset og Foajéscenen, samt Sandvika Teater og Lille Scene.

    I tillegg er Tanken musikklaboratorium en del av Bærum Kulturhus' virksomhet.

  • Festspillene i Elverum


    Festspillene i Elverum oppsto som et samarbeid mellom Ungdomssymfonikerne og ildsjeler i Elverum og har blitt en spydspiss og folkefest for byen og regionen. Festspillene har hovedfokus på klassisk musikk, kunstnerisk leder er Ole Edvard Antonsen og H.M. Dronning Sonja er Festspillenes høye beskytter. Varme sommerdager, musikk i verdensklasse, trofast og nytt publikum, dedikerte frivillige, kammerkonserter i vakre kirker og på gamle storgårder - det er bare noe av det du får oppleve under Festspillene i 2021 arrangeres 6.-14. august. Velkommen til Elverum og Innlandet!

  • Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival


    I 1989 åpnet Arve Tellefsen dørene til Norges første kammermusikkfestival. Tellefsens visjon var å vise kammermusikkens mangfold og bringe musikken ut til et større publikum enn den tradisjonelt hadde hatt i Norge til da. Festivalen har gjennom årene etablert seg som en viktig og populær aktør i norsk musikkliv, både for musikere og publikum. Under 30-årsjubileet i 2019 sendte Arve Tellefsen stafettpinnen videre til Håvard Gimse. Han fortsetter som kunstnerisk leder for festivalen og har Vilde Frang og Marianne Beate Kielland med seg i kunstnerisk råd. 

    Gimse har selv sittet i kunstnerisk råd siden 1997, og har hatt et langt samarbeid med Tellefsen som medspiller både på scenen og i arbeidet med det kunstneriske innholdet i festivalen. 
    «Festivalen er i trygge hender fremover med disse ved roret», sa Arve Tellefsen under åpningskonserten til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula, torsdag 15. august 2019.

     

    NYHET

    SER MOT AUGUST

    Oslo Kammermusikkfestival jobber iherdig med å planlegge for felles musikkopplevelser i august 2021. 

    Det er forsiktig optimisme som preger programmeringen, vel vitende om at mye kan skje mellom nå og august. 

    Kunstnerisk råd er i ferd med å ferdigstille det offisielle programmet, men har også en plan B og C på lur. Festivalprogrammet vil bli lansert i begynnelsen av juni, men festivalledelsen kan dele noen av planene fra årets program. 

    Den første nyheten er at kunstnerisk råd har gjenopptatt en gammel festivaltradisjon, nemlig samarbeid med en billedkunstner. Flere av Nico Widerberg sine motiver kommer til å prege årets visuelle profil, og det planlegges for en utstilling med hans verker i forbindelse med festivalen. På festivalens hjemmeside finnes det mer informasjon om samarbeidet. 

    Videre skal de ferskeste medlemmene av kunstnerisk råd, Vilde Frang og Marianne Beate Kielland, i ilden under årets festival. Vilde «debuterer» på barokkfiolin med Barokkanerne i to fiolinkonserter av Bach. Marianne Beate skal fremføre et Händelprogram med Oslo Circles. I tillegg feirer festivalen Olav Anton Thommessens 75-årsdag med en ny klaverkonsert og urfremfører en kammeropera av Bjørn Kruse og Lars Saabye Christensen. I festivalens siste helg fremfører Oslo Domkor, KORK og solister Haydns Skapelsen. Det er også en ny satsing på konserter i komponisthjem i Oslo-området, og det vil bli gratis utendørskonserter fra “Kammerscenen” i Spikersuppa flere dager under festivalperioden.

    Ved siden av å planlegge program, jobbes det målrettet for at alle involverte skal være trygge og ivaretatt under årets Oslo Kammermusikkfestival, som etter planen skal arrangeres mellom 13.- 22. august 2021.

     

  • Warner Music Norway


  • Opera til folket


    Opera til folket er en frivillig organisasjon som bringer opera ut til folket der folket er. Vi synger opera på trikken, på pub og ikke minst på Gamle Raadhus Scene på Christiania Torv.

  • Oslo Kammermusikkfestival


    I 1989 åpnet Arve Tellefsen dørene til Norges første kammermusikkfestival. Tellefsens visjon var å vise kammermusikkens mangfold og bringe musikken ut til et større publikum enn den tradisjonelt hadde hatt i Norge til da. Festivalen har gjennom årene etablert seg som en viktig og populær aktør i norsk musikkliv, både for musikere og publikum. Under 30-årsjubileet i 2019 sendte Arve Tellefsen stafettpinnen videre til Håvard Gimse. Han fortsetter som kunstnerisk leder for festivalen og har Vilde Frang og Randi Stene med seg i kunstnerisk råd. Gimse har selv sittet i kunstnerisk råd siden 1997, og har hatt et langt samarbeid med Tellefsen som medspiller både på scenen og i arbeidet med det kunstneriske innholdet i festivalen de siste 20 årene.
    «Festivalen er i trygge hender fremover med disse ved roret», sa Arve Tellefsen under åpningskonserten til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula, torsdag 15. august 2019.

  • Valdres sommersymfoni


    Valdres sommersymfoni ble grunnlagt i 1994 og består av en internasjonal kammermusikkfestival og Nord-Europas største kurs for klassiske musikktalenter. Hvert år i slutten av juni arrangeres rundt 30 festivalkonserter i regionen, samtidig som 300 unge mennesker møtes for å få inspirasjon og undervisning. I tillegg til disse sommeraktivitetene har Valdres sommersymfoni det koordinerende ansvaret for de nasjonale helårsprosjektene «Instrumenter i fokus» og «Papillon». Valdres sommersymfoni er en del av Norsk ressurssenter for klassisk musikk KF som drifter festivalen, kursene samt nasjonale og internasjonale prosjekter.

  • Stavanger Symfoniorkester


    Stavanger Symfoniorkester (SSO) er et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre.
    Orkesteret er en nyskapende aktør for symfonisk musikk og har internasjonale ambisjoner. SSO øver og har sine konserter i Fartein Valen i Stavanger konserthus som er rangert som en av de beste akustiske salene i verden.

    Latviske Andris Poga er Stavanger Symfoniorkesters nye sjefdirigent fra sesongen 2021/22. Poga overtar etter Christian Vasquez som har vært sjefdirigent for SSO fra 2013 til 2019.

    Orkesteret har gjort en rekke innspillinger og vært på turné i bl. a. Japan, USA, Tyskland, Russland, Finland og Nederland. SSO var nominert til Spellemann 2018 og Grammy i 2020 for Gisle Kverndokks Symphonic Dances og vant to Heddapriser, derav Beste forestilling, for The Mute i 2019.

    Orkesteret ble grunnlagt i 1938 og består av 85 musikere fra 23 ulike nasjoner.

     

  • Oslo Filharmonien


    Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. Her finner du den viktigste informasjonen om orkesteret på ett sted.

    Oslo-Filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Oslo-Filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20. Vasily Petrenko er sjefdirigent og har kontrakt med orkesteret fram til sesongen 2019-20, når orkestret fyller 100 år

  • Ringsakeroperaen


    Operaglede for sal og scene i 40 år. RingsakerOperaen ble etablert i 1979 i Brumunddal.
    Fram til 1998 var den organisert som en forening. I 1997 kom den inn på statsbudsjettet, og organisasjonen ble omgjort til en stiftelse. Stifterne av RingsakerOperaen er: Ringsaker Operakor, RingsakerOperaen Produksjon, RingsakerOperaens Venner og Hedmarken Symfoniorkester. RingsakerOperaen er en distriksopera i OperaNorge nettverket.

    RingsakerOperaen skal produsere og formidle opera og annet musikkteater basert på samarbeid mellom amatører og profesjonelle. En produksjon engasjerer mange frivillige innenfor stiftelsens foreninger. Profesjonelle utøvere leies inn på prosjektbasi

  • NRK Kork


    Kringkastingsorkestret er Hele landets orkester, med en helt spesiell plass i hjertet til musikkelskende nordmenn. Med sitt svært allsidige repertoar er de sannsynligvis det orkesteret du hører aller oftest – på TV, radio eller internett og på alle konsertene, om det er i NRKs Store studio eller i en konsertsal nær deg.

Sjefredaktør: Mona Levin

Nettredaktør: Hilde Holbæk-Hanssen

Om oss

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) Les mer om hvorfor og hvilke her. Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av informasjonskapsler på dine enheter.

Ok, jeg skjønner