Arktisk Filharmoni

Nord for polarsirkelen finner du verdens nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon, som er en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.

Hvert år setter orkesteret opp ca 200 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensemble-formater på fast basis, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammer-grupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og opera-produksjoner.

Arktisk Filharmoni jobber med å fremme kunstens posisjon i nord. Dette fokuset reflekteres i orkesterets programmering og vårt arbeid med publikumsutvikling.

Orkesteret ønsker å presentere ny norsk musikk og ha et særlig fokus på nordområdene, samtidig som vi skal forvalte et bredt spekter av vår felles musikkarv, inklusiv det samiske og den samiske regionen.

Arktisk Filharmoni er jevnlig bestiller av nyskrevne verk og fokuserer på å ha et høyt antall forestillinger og innspillinger. Vi samarbeider med nordnorske band og artister fra andre musikksjangre, inkludert jazz, pop, folkemusikk og joik – i et forsøk på å styrke profilen til regionens musikkliv, nasjonalt og internasjonalt.

Arktisk Filharmoni står også bak Arctic Chamber Music Festival, som arrangeres i februar hvert år på Svalbard. Her kan man oppleve den fantastiske kombinasjonen av storslått natur, gode mat-opplevelser og klassisk musikk i intime settinger - alt på høyeste nivå. Pakketurer tilgjengelig. For mer info gå til vår hjemmeside acmf.no

post@arktiskfilharmoni.no

99387810

https://arktiskfilharmoni.no/


Pb 741, Tromsø

Nyheter

Artikler

Annonser

Bildegalleri


2328