Marianne Beate Kielland & Oslo Circles

Sandvika Master Series: «Händel with care» mezzosopran Marianne Beate Kielland og kammermusikerne i Oslo Circles med hyllest til mesteren.

«Händel with care» – barokkmesterne i Oslo Circles tolker evigaktuelle Händel sammen med Norges store sangstjerne Marianne Beate Kielland.

Georg Friedrich Händel gikk bort for 260 år siden – kan den tysk-britiske komponisten fremdeles være aktuell? Etter å ha hørt samarbeidet mellom barokkensemblet Oslo Circles og mezzosopranen Marianne Beate Kielland er svaret et entydig ja.

Med en fot i flere leire, skapte Händel en helt egen miks av tysk, italiensk og engelsk tradisjon på tvers av datidens sjangre. Etter hvert som musikksmaken har endret seg har mange av Händels samtidige komponister gått i glemmeboken, men den dag i dag har den godeste Georg Friedrich fremdeles mye å gi oss. Få andre komponister har stått på repertoaret til ensembler og solister i snart 300 år.

Storslått og vakkert
«Händel with care» – Oslo Circles og Marianne Beate Kiellands hyllest til den evig aktuelle komponist er en ypperlig mulighet for å oppleve gamle komposisjoner våkne til liv i samspillet mellom ensemble og sanger. Det er noe helt spesielt ved dette – å høre nær 300 år gamle melodier fremstå som om de ble skrevet i går. Legg til utøvere som vet å behandle verkene med finesse og respekt og man har en estetisk totalpakke som appellerer til de aller fleste.  

Denne kvelden kan publikum nyte Marianne Beate Kielland synge arier fra operaene Serse, Hercules, Rinaldo, Joshua og Cesare – komposisjoner som virkelig viser Händel på sitt storslåtte med personbeskrivelser av en annen verden. Oslo Circles supplerer med et vakkert utvalg stykker fra Händels operaer Agrippina og Alcina.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler