La clemenza di Tito av Mozart


La clemenza di Tito hadde premiere i fjor mars, men måtte avlyses grunnet korona.
Nå krysser Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera fingrene for at alt går bra og at La clemenza di Tito får premiere 13. mars i Grieghallen i Bergen.


NORSKE SOLISTER I ALLE ROLLER

Tenoren Bror Magnus Tødnes har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Beate Mordal er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Vi finner mezzosopranen Ingeborg Gillebo i bukserollen som Annio, sammen med Frøy Hovland Holtbakk som den modige kjæresten Servilia. Mezzosopranen Adrian Angelico står sentralt som den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassen Christian Valle synger rollen som Publio.

Kunstnerisk team får ikke komme inn i landet grunnet stengte grenser og blir med på Teams. Regissør Rodula Gaitanou har jobbet intenst med prøveplanen og er overbevist om at publikum i Bergen får oppleve en flott koroantilpasset forestilling i mars. Solister, Edvard Grieg Kor og Bergen Filharmoniske Orkester blir ledet av dirigent Edward Gardner.

TIDLØS MOZART

La clemenza di Tito kunne ikke ha vært mer aktuell: Hvilken type leder ønsker vi i krisetider? Bringer makt mennesker sammen eller isoleres vi? Kan vi tilgi uten å glemme? Alle disse spørsmålene virket relevante for et år siden da vi startet prøvene på vår moderne versjon av Mozarts mesterverk. Men nå, etter at en pandemi har forårsaket kaos, tap og endring, ser det ut til at de parallellene vi kan trekke i dag er enda mer slående – ikke minst med tanke på det som har skjedd i USA og stormingen av Capitol Hill.

La clemenza di Tito av Mozart
Premiere 13. mars 2021
Spiller 15., 17. og 19. mars
Grieghallen


13.mars 2021 00:00 - 19.mars 2021 19:00

Grieghallen

Bergen Filharmoniske Orkester

Arrangement: Kammermusikk,Opera

Fylke: Vestland


Lignende arrangement