BERGEN NASJONALE OPERA 10 ÅR

Bergen Nasjonale Opera har foretatt en begivenhetsrik reise siden organisasjonen ble etablert i 2006. Selskapet, som ble grunnlagt for å forene kreftene hos byens kunstorganisasjoner, har allerede gjort seg bemerket også andre steder i Europa. Det er svært spennende at vårt arbeid blir lagt merke til utenfor landets grenser, noe som har gitt oss muligheter til å co-produsere med interessante kolleger i utlandet.

Det som driver oss er viljen til å fortelle gode historier formidlet på scenen av fremragende sangere i utsøkt visuell innpakning. Samtidig ønsker vi å formidle et bredt repertoar, fra store produksjoner på hovedscenen til små koffertoperaer på turné, fra arbeid med barn og lokalbefolkning til barokkoperaer fulgt av videokunst.

I sentrum for alle våre produksjoner finnes en lidenskap – et absolutt krav om at artistene på scenen skal dele sine pasjoner med oss på en måte som gjør at vi aldri går uberørt fra en forestilling. Vi vil at våre produksjoner skal røre og berøre, inspirere og provosere.

Våre stiftere hadde en sterk tro på at vi skulle kunne utvikle nye verk og utvikle kompetansen hos norske kunstnere. Dette fremtidsrettede arbeidet er fortsatt kjernen i all den aktiviteten vi driver i forhold til unge sangere, komponister, instruktører og scenografer. Vi vil gi kunstnerne mulighet til å bli kraftsentre i operamiljøet.

Vi går nå inn i vårt andre ti-år som operaselskap med stor tro på framtiden. Vi vil fort- sette å betrakte klassiske verk med nye øyne, vi vil vise gamle mesterverk som ikke tidligere har vært vist i Norge og vi vil presentere viktige samtidsverk. Vi ønsker å utvide turnévirksomheten vår slik at så mange som mulig får oppleve opera.Festivalen Mimì Goes Glamping, er spesielt designet for å kunne la unge talentfulle stemmer møte publikum i vakre, landlige omgivelser. Dette vil kunne utvikle både regionen og nye kreative talenter.

De første deltagerne i vårt Unge Stemmer- program er ferdig utdannet og har startet sine karrierer der de møter alle de fremragende artistene som står på våre scener.

Vi takker publikum for begeistring og støtte og gleder oss til nye år med spektakulære og gripende operaer i årene som kommer!Bergen Nasjonale Opera