Carmen-filmen

Bizets Carmen forandret sjangeren opera for alltid, og er i dag en av verdens mest spilte, med sin berømte Habanera og Toreador-arie.


BNO lanserer snart en 30-minutters film om Carmen, men med en ny historie: En ung norsk journalist er besatt av den sterke skikkelsen Carmen og skjebnen til hennes drapsmann. Historien er nå satt til Norge og drapet fant sted i Oslo for snart fem år siden, men ingen har funnet svaret på mordgåten.

CARMEN ER EN AV VERDENS MEST SPILTE OPERAER, MEN HVA SKJEDDE ETTER SISTE AKT? BERGEN NASJONALE OPERA LAGER NÅ EN FILM INSPIRERT AV CARMEN, INNSPILT MED BÅDE INTERNASJONALE SOLISTER OG LOKALE KREFTER UNDER KORONA-KRISEN.

Journalisten og bloggeren Mina oppdager videoklipp på nettet fra fans som sørger over Carmen. Under nedstengingen av Norge og resten av verden våren 2020 bestemmer Mina seg for å følge opp saken, og finner Don José, nå kalt Joseph Navarro, som har levd i skjul etter at Carmen døde.

- THE MOST ALLURING MEZZO-SOPRANO IN THE WORLD RIGHT NOW. BLOOMBERG OM KETEVAN KEMOKLIDZE

Tre internasjonale sangere, som skulle sunget hovedrollene i de avlyste Carmen-forestillingene i Grieghallen (våren 2021), er nå i ferd med å bli filmet hjemme i korona-isolasjon i Ukraina, Spania og Storbritannia – mens resten av opptakene skjer i Oslo, og også i Bergen. Mina blir spilt av BNOs Artist-in-residence Beate Mordal. Bizets musikk er arrangert av Stephen Higgins. Bergen Filharmoniske Orkester, Edvard Grieg Kor og Bergen Filharmoniske Kor medvirker også – og opptakene pågår denne våren og sommeren.Anders Lindstad / Regissør
John Ramster / Manus
Stephen Higgins / Musikalsk arrangør
Eivind Gullberg Jensen / Dirigent
Håkon Matti Skrede / Kormester
Elaine Maltezos / Lyd

Ketevan Kemoklidze / Carmen
Freddie De Tommaso / Joseph Navarro
Andrei Kymach / Eskil Murov
Beate Mordal / Mina Jensen


Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor
Bergen Filharmoniske Kor

Filmen er produsert av Peiling Film & TV for Bergen Nasjonale OperaBergen Nasjonale Opera