Amalie Stalheim


​Cellist med rakettkarriere.


Den prisbelønte cellisten Amalie Stalheim (f. 1993) vant Den norske solistprisen i 2021. Prisen deles ut til en av tre–fem nominerte norske instrumentalister eller sangere under 30 år, utvalgt av en internasjonal jury.

– Årets vinner er midt inne i en rakettkarriere som vekker oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har et usedvanlig bredt og interessant repertoar, tross sin unge alder, der rykende ferske cellokonserter og standardrepertoaret inngår like naturlig, sier Peter Herresthal, styreleder i Den norske solistpris.

Premien består av 100 000 kr og to prestisjefylte oppdrag: Denne egne konserten på Troldhaugen under Festspillene i Bergen 2022 og et solistoppdrag på en konsert sammen med Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) i november 2021.

– Det er en stor ære for meg å vinne Den norske solistpris! Det varmer å få en slik anerkjennelse, og det er en enorm inspirasjon for meg videre, sier Amalie Stalheim selv.

I tillegg til å spille de tradisjonelle cellokonsertene internasjonalt, brenner Stalheim for å bestille nyskrevet musikk for cello. Hun er en aktiv kammermusiker og har samarbeidet med musikere som Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Lars Anders Tomter og Stenhammarkvartetten. Med seg på denne konserten har Stalheim den anerkjente festspillfavoritten Christian Ihle Hadland på piano.

Foto: Nikolaj Lund


30.mai 2022 19:30 - 30.mai 2022 20:30

Troldhaugen, Troldsalen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival,Kammermusikk

Fylke: Vestland


Lignende arrangement