Åpningsseremoni | What Is the City but the People?


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Årets festspill åpnes med og av Bergens befolkning.


What Is the City but the People? er en feiring av menneskene i byen der vi bor. På en gul, 60 meter lang catwalk på Festplassen vil medlemmer av hele samfunnet ta over rampelyset, akkompagnert av live-musikk, tekst og fotografier. Til sammen blir det et kaleidoskopisk bilde av livet i Bergen.

Forestillingen hadde urpremiere i Manchester i 2017. Regissør Richard Gregory jobber sammen med et lokalt, skreddersydd kunstnerisk team for å vise byens historie, følelse og sjel – basert på, skapt av og laget for folket. Rundt 150 mennesker fra Bergen vil gå, trille, tusle eller flanere over catwalken. Musikken er skapt av Gisle Martens Meyer, og Finn Tokvam, Thor Brødreskift og Linda Børnes står for tekst, bilder og innhold.

Åpningsseremonien What Is the City but the People? finner sted i nærvær av DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja. Programmet vil også inneholde allsang, Nystemten og Ja, vi elsker. Arrangementet er gratis og åpent for alle, og markerer starten på 15 dager med festspill.

«En plattform som vanligvis feirer overfladisk utseende brukes i stedet til å feire hverdagsbriljansen og styrken i byens folk. Og det er vakrere enn noe moteshow.»  – BBC NEWS

Foto: Jon Super


Informasjon
​Det vil ikke være sitteplasser tilgjengelig under årets åpningsseremoni.

 

Les mer på fib.no/program/what-is-the-city-but-the-people/


24.mai 2023 12:30 - 24.mai 2023 13:40

Festplassen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement