Eirik Grøtvedt | Vinner av Den norske solistpris 2023


​Tenor med lyriske romanser.


Eirik Grøtvedt (f. 1993) ble i høst utropt til vinner av Den norske solistpris 2023. Prisen består av kr 100 000, og to konsertoppdrag: En solistopptreden sammen med Bergen Filharmoniske Orkester, og denne festspillkonserten. Det er første gang prisen vinnes av en sanger.  

«Eirik Grøtvedt er en fantastisk dyktig kunstner som har markert seg helt siden studietiden», uttalte juryen i forbindelse med prisutdelingen, og fremholdt også tenorens allsidige repertoar.  

Grøtvedt er kjent som en både kraftfull og følsom tenor, og har en spesiell forkjærlighet for lieder. I Troldsalen vil han fremføre sanger av de norske romantikerne Eyvind Alnæs, Agathe Backer Grøndahl og Edvard Grieg, samt verk av Lili Boulanger og Hugo Wolf, i et program som gir et tidsbilde av musikken i Norge og Europa på sent 1800- og tidlig 1900-tall.  

Med seg har tenoren pianisten Eirik Haug Stømner. Duoen har tidligere gjort stor suksess sammen under Festspillene.  

Den norske solistpris ble opprettet for å støtte og løfte frem unge, begavede solister, og er blant annet blitt tildelt Tine Thing Helseth, Christian Ihle Hadland og Amalie Stalheim. 

– Jeg er stolt og satt ut over å være en i en rekke av så mange fantastiske musikere, sier Eirik Grøtvedt selv.


Foto: Lluis Calm Vidal


26.mai 2024 19:30 - 26.mai 2024 20:30

Troldhaugen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement