Elia Lombardini


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Drømmende lydlandskap på fiolin.


Den finsk-italienske artisten Elia Lombardini er både komponist, produsent og fiolinist, og blander ambient og klassisk med eksepsjonelle resultater. Musikken er komponert, arrangert, fremført og produsert av Lombardini alene, og består av en unik miks av post-klassisk maksimalisme og minimalisme med tunge innslag av elektroniske overtoner.  

Som produsent og utøver med base i Helsiniki har Lombardini vært aktiv i flere konstellasjoner innen både indie pop, elektronisk musikk og folk. I fjor kom hans første album som soloartist, In Death and the Hunger for a Thousand Lives. Albumet endte opp på finske best of-lister, og i november ble Lombardini særdeles godt mottatt under festivalen Iceland Airwaves i Reykjavik. Musikken har paralleller i verk av samtidskomponister som Nils Frahm, Max Richter og Ryuichi Sakamoto.  


«Det er vanskelig å finne en kategori for Elia Lombardinis mystiske fiolinmusikk. Hans debutalbum er dramatisk og pulserende – delvis tradisjonelt og delvis gjennomført moderne. Det er alltid noe nytt å finne ved hver gjennomlytting.» – MUSIC FINLAND


Foto: August Joensalo

 

Les mer på fib.no/program/elia-lombardini2/


28.mai 2023 21:00 - 28.mai 2023 22:00

Kulturhuset i Bergen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement