Fire fargerike Flekker kommer på overraskelsesbesøk i Bergen sentrum. Foto: Yaniv Cohen
Fire fargerike Flekker kommer på overraskelsesbesøk i Bergen sentrum. Foto: Yaniv Cohen

Gratis, ute og for alle aldre: 38 nye festspillarrangement

Festspillene er gratis, ute og for alle aldre: Programmet vokser med 38 arrangement, og nå er det bare å glede seg til vår, sol og Bergen i mai.
 

Årets festspill tar form: Tidligere har vi lansert store deler av programmet i Grieghallen, Håkonshallen og komponisthjemmene, og nå offentliggjør vi flere titalls nye arrangementer, der flesteparten er utendørs og gratis.

Marsj, musikk, sang og brunsj
I starten av februar annonserte Festspillene en flerårig avtale med Grieg Foundation som gjør det mulig å skape en gratisarena for alle: Festallmenningen er tilbake, og nå annonseres mange nye arrangement for hele byens befolkning. Torsdag 25. mai åpner utendørsarenaen midt i Bergen sentrum, som trakk over 30 000 publikummere i fjor. I en fargerik, grønn drakt, med sitteplasser og scene kles Torgallmenningen om, og vil by på daglige arrangementer, lekeplasser for barna, samt konserter med dyktige musikere innen mange ulike sjangre.

Hele byens favorittallmenning fylles i ti dager med gratisarrangement: Sjøforsvarets eminente musikkorps åpner serien med marsj, brask og bram torsdag 25. mai. Det blir musikalske innslag med elektronisk og klassisk musikk av Elia Lombardini, og myk, soulfylt pop med Sei Selina. Publikum inviteres til å bli kjent med sine medmennesker, enten man synger med på barnesanger i frisk, ny drakt under Sangfoni, eller nyter en matbit rundt Bergens største langbord på Søndagsbrunsj.

Forestillinger for familien
Årets øvrige familieprogram spenner bredt og tilbyr noe til de fleste aldersgrupper. Mange av arrangementene er lagt til nettopp Festallmenningen.

Barnekunstfestivalen Småspill er også tilbake, og vil skape fine stunder for de aller minste i Sogndal, Bergen og på Stord i samarbeid med Høgskulen på Vestlandet. Her kan barna delta aktivt og utforske, skape og oppleve i et program som inviterer til å la nysgjerrigheten lede vei.

I den fargerike forestillingen Plock! vil publikum få utdelt kjeledress til å ha over egne klær, før den akrobatiske maleren bruker kropp, bevegelse og fart til å kopiere maleriene til sin store helt, Jackson Pollock. Forestillingen passer for folk i alle aldre som liker å fargelegge utenfor linjene.

En relevant og treffende forestilling å ta tenåringen med på under årets festspill er BLIKK; et dramatisk teaterstykke om konflikt i jentegjenger, med kun kvinner på scenen, mens den nye forestillingen Egget er laget for de aller minste publikummerne, og er tilpasset barn mellom 0 og 3 år.

På programmet er det også flere arrangementer uten talespråk, som ikke stiller noen krav til språknivå og hørsel blant publikum. Ta for eksempel en titt på pop-up-danseforestillingen Flekker, The Games We Play og Pappenheim.

Forhåndssalg med FiB Fordel
Ordinært billettsalg starter torsdag 23. februar kl 10:00. Med FiB Fordel-medlemskap kan du kjøpe billetter allerede nå. 

Alt hittil lansert program finner du på programsiden på fib.no. Flere arrangementer vil publiseres i mars.Festspillene i Bergen