Hania Rani


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​En musikalsk meteor.


«Jeg tror jeg er den samme som artist og som person. Musikk er min måte å kommunisere, på, og jeg ser på kunsten og musikken som en helhet, uten grenser, inndelinger eller sjangre.» 

Det skriver Hania Rani. Den prisbelønte pianisten, komponisten og sangeren er selvutnevnt klassisk pønker og har raskt fått mye oppmerksomhet for sin nyskapende, sjangeroverskridende musikk.  

Hun vokste opp i Gdansk, og mens hun studerte klassisk piano ble hun introdusert for jazz og elektronisk musikk som ga henne lyst til å blande Chopin og Sjostakovitsj med Dave Brubeck og Moderat. Platedebuten i 2019 banet vei for en rekke kritikerroste utgivelser i ulike formater. 


Ranis musikk befinner seg i landskapet mellom jazz, klassisk og elektronisk. Forbes beskriver den slik:  

«Ranis musikk var som bølgenes bevegelser i et hav. Musikken hennes leder lytteren dynamisk over et emosjonelt landskap som til tider samler seg i en storm og andre ganger ender i en dyp meditativ tilstand.» 

Inspirasjonskildene strekker seg fra Max Richter, Miles Davis og Nils Frahm til Portico Quartet, Radiohead og The Beatles, og til konserten i Grieghallen kommer hun med eget band. 


Foto: Martyna Galla

 

Les mer på fib.no/program/hania-rani/


05.juni 2023 19:30 - 05.juni 2023 20:40

Grieghallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement