Hva er et hjem?


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Samtale og filmpremiere om musikken og hjemmet.


Det store naturområdet på Siljustøl var Harald Sæveruds viktigste inspirasjonskilde. Ole Bulls sommersted på Lysøen er fylt med noter, instrumenter og klenodier som vitner om et innholdsrikt liv. I villaen på Troldhaugen står Edvard Griegs flygel der det stod i komponistens levetid, omringet av kunst og bøker. Men hva betydde hjemmet for Bergens kjente komponister? 

Våren 2022 reiste Edvard Grieg Vokalensemble til Kodes komponisthjem på Lysøen, Troldhaugen og Siljustøl, og fremførte komponistenes egne verker i deres hjem. Publikum var eldre mennesker som selv har flyttet fra sine hjem. Det hele ble dokumentert i filmen Hva er et hjem? (20 min), regissert av Kieran Kolle fra Aldeles. 

Denne kvelden utforskes vårt forhold til hjemmet, både det fysiske, men også det mer abstrakte. Det blir flere eldre i Norge, og flere vil måtte bo lengre hjemme. Men hva er egentlig et hjem? Hvordan kan vi komme hjem i musikken? 

Før filmpremieren av Hva er et hjem? blir det minikonsert med Edvard Grieg Vokalensemble og en samtale om hva et hjem er og kan være når livet går mot slutten. Samtalen ledes av aldringsaktivist og psykolog Anna Helle-Valle, og med seg har hun inviterte gjester. Etter filmen blir det mulighet for å stille spørsmål til panelet. 


Foto: Aldeles film

 

Les mer på fib.no/program/hva-er-et-hjem/


05.juni 2023 17:00 - 05.juni 2023 18:30

Kulturhuset i Bergen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement