Kei Solvang


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Publikumsfavoritt på piano.


Kei Solvang er født i 2002, og hadde langt ned til pedalene da hun begynte å spille piano som treåring i Japan.  

Hun fortsatte å øve da familien flyttet til Norge, og har nå opparbeidet en gjev samling med priser og ettertraktede oppdrag. I Ungdommens musikkmesterskap 2018 vant hun sin klasse, samt inspirasjonsprisen og publikumsprisen. Hun har utmerket seg i pianokonkurranser i Sverige, Storbritannia og Tyskland, og åpnet NRKs store satsing Grieg minutt for minutt. Hun har spilt flere konserter på bergenskomponistens hjem Troldhaugen.  

Da hun spilte under De unges festspillforestilling som 14-åring, ble hun intervjuet på TV sammen med pianomentor Leif Ove Andsnes. Da glapp det ut av henne at hun ville bli proff musiker – og dermed var retningen lagt. Mellom 2019 og 2022 var hun medlem av Prof. Jiri Hlinka Klaverakademi, da også med Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland som mentorer. 

Nå studerer hun ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og gjør to gratiskonserter på Festallmenningen med verk av blant andre Grieg og Beethoven. Du kan også oppleve henne som solist under portrettkonserten av festspillkomponist Anne-Marie Ørbeck i Håkonshallen.

Foto: Marianne Storaker

 

Konserter:

Onsdag 31. mai 2023 kl. 12.00

Onsdag 31. mai 2023 kl. 19.00

 

Les mer på fib.no/program/kei-solvang/


31.mai 2023 12:00 - 31.mai 2023 12:30

Torgallmenningen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement