Klassisk link


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Åpne mesterklasser med cellist Amalie Stalheim.


Å bestille og fremføre nye cellokonserter og kammermusikk er blitt en av cellist Amalie Stalheims fanesaker som internasjonal solist. Hun er initiativtaker til en ny satsing ved navn Klassisk link som gir fremadstormende klassiske musikere en arena for videreutvikling og konsertformidling av et bredt sammensatt repertoar.  

Stalheim er selv mentor i programmet, og årets to deltakere i Klassisk link er Ariane Jebsen (fiolin) og Balder Hella Mikkelsen (cello). Målet med Klassisk link er å legge til rette for dialog mellom mentor og deltaker, som sammen gjennomgår både eldre og nyere repertoar for å styrke musikernes kompetanse på veien til en profesjonell musikerkarriere. 

Samarbeid med unge komponister er sentralt i Klassisk link, og ambisjonen er å bygge bro mellom de ulike musikalske tidsepokene frem til vår tids musikkuttrykk.  

I disse åpne mesterklassene vil det arbeides med soloverk og kammermusikk, samt verk fra komponistsatsingen Luna Composition Lab som vil urfremføres i en egen konsert under årets festspill.


Foto: Anna Julia Granberg

 

Timeplan:

Åpne mesterklasser

Fredag 26. mai
kl 11:00–13:00

Søndag 28. mai
kl 14:00–15:00

 

Les mer på fib.no/program/klassisk-link/


26.mai 2023 11:00 - 26.mai 2023 13:00

Kulturhuset i Bergen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement