Knut Aastad Bråten & Ole Aastad Bråten


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Langeleikbrødrene fra Valdres.


«Mange av folkemelodiane til Grieg fekk ny hamn og nytt liv nettopp her – på Troldhaugen. Vi ser fram til å puste liv att i dei gamle låttane, for på mange måtar høyrer dei også til her.»   

Det skriver tvillingbrødrene Knut og Ole Aastad Bråten, som har vært sentrale i å løfte frem langeleiktradisjonen i Norge i nyere tid.  

Etter en grunnleggende opplæring hos sin gamleonkel Jørgen da de var tenåringer, startet brødrene en oppslukende reise inn i langeleikverdenen og oppsøkte både levende spellemenn og -kvinner og gamle opptak. Søstrene Oddrun og Gunvor Hegge ble deres viktigste læremestre, og gjorde dem til mangesidige deltakere i folkemusikkmiljøet. Til sammen har de vunnet Landskappleiken 12 ganger og fått med seg hver sin kongepokal.  

På denne festspillkonserten bringer de to musikerne folkemusikkens sterke fortellertradisjon videre, sammen med tradisjonelt langeleikmateriale fra Valdres: Springere, klokkelåter, heftige hallinger og rolige valser. Alt i Griegs egen stue.  

«Arbeidet til Grieg har nok tidvis vore underkjent i folkemusikken. Sjølv om han brukte musikken som grunnlag for sin eigen musikk, var interessa hans for folkemusikken òg med på å gje auka merksemd og status til musikken og dansen,» skriver brødrene.


Foto: Ingvil Skeie Ljones


Informasjon
​Knut Aastad Bråten & Ole Aastad Bråten medvirker også på Vetra sammen med festspillmusiker Ragnhild Hemsing måndag 27. mai.


26.mai 2024 21:00 - 26.mai 2024 22:00

Troldhaugen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement