DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja under åpningen av Festspillene i Bergen 2017. Foto: Thor Brødreskift
DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja under åpningen av Festspillene i Bergen 2017. Foto: Thor Brødreskift

Kongen kommer til Festspillene

H.M. Kong Harald vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2023.

Tidligere ble det offentliggjort at H.M. Dronning Sonja kommer til årets festspill i Bergen. Nå er det klart at også H.M. Kongen kommer åpningsdagen 24. mai.

– Vi ble svært gledelig overrasket da vi mottok nyheten om at Kongen kommer sammen med Dronningen. Kong Harald har vært Festspillenes høye beskytter i over tretti år, og hans nærvær på åpningsdagen gjør en stor dag enda mer høytidelig, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Kongeparet vil være til stede når Festspillene i Bergen 2023 åpnes med et stort gratisarrangement på Festplassen 24. mai kl 12:30, og under åpningsforestillingen Tosca i Grieghallen samme kveld, med blant annet Lise Davidsen, Freddie de Tommaso og Bryn Terfel på scenen. H.M. Kong Harald besøkte Festspillene sist i 2017, mens Dronningen i år gjester Festspillene for 35. gang.

Festspillene i Bergen har hatt Norges konge som beskytter siden de første Festspillene i 1953.

– Kongeparets betydning for Festspillene er uvurderlig i både lokal, nasjonal og internasjonal sammenheng. Gjennom flere tiår har deres interesse og engasjement bidratt sterkt til Festspillene i Bergens plass og unike posisjon hos kunstnere og publikum, sier Festspillenes styreleder Thorhild Widvey.Festspillene i Bergen