Kronos Quartet


​Et levende, pustende verdensarvsted for musikk.


Kronos Quartet er festspillmusiker og artist-in-residence under Festspillene i Bergen 2022 og er i Europa for første gang på flere år. På denne konserten i Håkonshallen fremfører strykekvartetten et variert utvalg av sine bestillingsverk, inkludert musikk av Nina Simone og Missy Mazzoli.  

I mer enn 45 år har amerikanske Kronos Quartet kombinert fryktløs utforskertrang med et brennende engasjement for å fornye det en strykekvartett er og gjør. Underveis er Kronos blitt et av verdens mest feirede og innflytelsesrike ensembler. De har gjort tusenvis av konserter, gitt ut mer enn 60 innspillinger, samarbeidet med talløse komponister og utøvere og bestilt over 1000 verk og arrangementer for strykekvartetter. Sammen har de vunnet mer enn 40 priser, inkludert tre Grammy-er.  

Foruten turneer internasjonalt og konserter på hjemmebane, står Kronos bak flere utdanningsprogram og en egen årlig festival. I 2015 lanserte kvartetten Fifty for the Future: The Kronos Learning Repertoire. Til dette prosjektet bestiller kvartetten 50 nye verk for strykekvartett, skrevet av komponister fra hele verden, og gjør dem gratis tilgjengelig. Flere av disse stykkene kan du høre på denne unike festspillkonserten. 

«Kronos Quartet forblir et levende, pustende verdensarvsted for musikk.» – NPR MUSIC 


Foto: Lenny Gonzalez


27.mai 2022 19:30 - 27.mai 2022 20:30

Håkonshallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival,Kammermusikk

Fylke: Vestland


Lignende arrangement