Lars Petter Hagen. Foto: Thor Brødreskift
Lars Petter Hagen. Foto: Thor Brødreskift

Lars Petter Hagen blir festspilldirektør

Komponist, kurator og kulturleder Lars Petter Hagen (46) blir direktør for Festspillene i Bergen.

– Festspillene i Bergen er et fyrtårn blant verdens festivaler. Jeg ivrer etter å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom snart 70 år for å lage et ekstraordinært og egenartet festspill som kombinerer tradisjon og fornyelse med utgangspunkt i Bergens unike kulturliv og internasjonale orientering, sier påtroppende festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Lars Petter Hagen (f. 1975) er komponist og har hatt en rekke posisjoner som kurator og kulturleder. Han kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien og rådsleder i Norsk kulturråd og har tidligere ledet Ultimafestivalen, foreningen Ny Musikk og Nordic Music Days. Som komponist har han skrevet verk for noen av verdens ledende orkestre og ensembler og blant annet vunnet Arne Nordheims komponistpris og to Spellemann-priser. Han er også skribent, mentor og foredragsholder.

Hagen tiltrer som festspilldirektør senest 1. mai 2022 i et åremål på fire år.

– Som festspilldirektør har man et enormt ansvar for en av de mest sentrale kulturinstitusjonene vi har i Norge. Etter å ha gått gjennom en ryddig og grundig ansettelsesprosess, er jeg nå trygg på at vi har funnet den beste kandidaten til jobben. Med bakgrunn i sitt eget kunstneriske virke og utstrakt erfaring fra mange ulike kulturinstitusjoner, er Lars Petter Hagen en helstøpt kunstnerisk og administrativ leder som vil løfte Festspillene i Bergen videre, sier styreleder Thorhild Widvey.

De 70. Festspillene i Bergen åpner 25. mai 2022 og varer til 8. juni. Hittil er cirka 40 arrangement lansert.Festspillene i Bergen