Leif Ove Andsnes & Bertrand Chamayou


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Pianoduetter for fire hender fra Schuberts siste måneder.


Franz Schubert var 31 år gammel, livstruende syk, og skrev fortsatt verk etter verk i høyt tempo inntil like før han døde. Blant musikken han komponerte i det som skulle bli hans siste leveår, er det flere verk skrevet for firhendig piano, inkludert den dramatiske Fantasie i f-moll.  

Til denne konserten har pianistene Leif Ove Andsnes og Bertrand Chamayou satt sammen Schuberts duetter for fire hender med korte stykker fra samtidskomponisten György Kurtág og hans lekne serie Játékok for solo og duo piano. 

Da Andsnes og Chamayou gjestet Edinburg-festivalen med dette programmet i høst, ble det sagt at de spilte som én. Konserten ble også sendt på BBC, og ble svært godt mottatt.  

Leif Ove Andsnes er en av Norges mest profilerte instrumentalister, og er blitt kalt «en av de mest begavede musikerne i sin generasjon». Han har vunnet elleve Spellemannpriser og vært Grammy-nominert like mange ganger, og har gjort stor suksess på Festspillene en rekke ganger. Bertrand Chamayou er den eneste artisten som har vunnet den gjeve prisen Victoires de la Musique Classique ved fem anledninger, senest i 2022. Det er første gang de gjør en konsert på Festspillene i Bergen sammen.  

«Fire hender, én stemme, og den stemmen tilhørte Schubert.» – EDINBURGH MUSIC REVIEW

Bildet: Leif Ove Andsnes (foto: Helge Hansen) og Bertrand Chamayou (foto: Marco Borggreve)


30.mai 2024 19:30 - 30.mai 2024 21:30

Grieghallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement