Luna Composition Lab Avd. Norge


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Ny musikk av og med unge, norske talenter.


Festspillene i Bergen har tatt initiativet til en flerårig satsing på unge komponister, og programmet startet i fjor med workshoper med komponistene Missy Mazzoli og Therese Ulvo. 

Programmet er et samarbeid med amerikanske Luna Composition Lab, som Mazzoli startet sammen med Ellen Reid. Målgruppen er unge jenter og ikke-binære personer, og målet er å senke terskelen for å satse på en karriere som komponist for disse personene som er underrepresentert i bransjen.  

Den unge norske komponisten, Sara Sørbye Visel, har fått undervisning av mentor Therese Ulvo denne våren. Hun skriver et verk som får sin urfremføring på konserten. I tillegg blir det norsk førstegangsfremføring av et verk skrevet av en alumni fra Luna Composition Lab.  

Musikken fremføres av deltakere på et annet mentorprogram, nemlig Klassisk link, som har ny musikk og et bredt repertoar som et sentralt satsingsområde.  

Under Festspillene vil mentorer, musikere og komponister møtes til mesterklasser og workshops før konserten på Kulturhuset. 


Bildet: Therese Ulvo (foto: Knut Utler)

 

Les mer på fib.no/program/luna-composition-lab/


29.mai 2023 18:00 - 29.mai 2023 19:00

Kulturhuset i Bergen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement