Lydia Hoen Tjore & Ole Christian Haagenrud | Koncert 1906


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Tar deg tilbake til en av Griegs siste store konserter.


21. mars 1906 holdt Edvard Grieg en av sine aller siste konserter i Brødrene Hals' koncertsal i Kristiania, sammen med den unge operasangeren Borghild Bryhn som studerte hos hans kone Nina. Grieg var da blitt en eldre mann som nærmet seg slutten av sin karriere, mens konserten var Bryhns debut.  

«Frøken Bryhn vil ha en vakker Fremtid, om hun er udviklingsdygtig. Stemmen er smuk og hun er lærevillig … Selv spillede jeg så godt jeg kunde og forekom mig selv helt oppe. Nina mente, jeg havde aldrig spillet så godt», skrev Grieg i dagboken sin. 


Originalprogrammet for konserten er bevart, og i tillegg til romansene der Borghild Bryhn medvirket, fremførte Grieg blant annet Stemninger, Holberg-suiten og Bryllupsdag på Troldhaugen. Med programmet for konserten som utgangspunkt, kom pianist Ole Christian Haagenrud og sopran Lydia Hoen Tjore med albumet Concert 1906 i 2023.  

Begge to har flere festspillopptredener bak seg. I Troldsalen henter Hoen Tjore og Haagenrud frem noe av stemningen fra konserten i Kristiania for mer enn et århundre siden, og forteller historier fra Griegs egne notater og brev.


Bildet: Lydia Hoen Tjore (foto: Oktawian Gornik) og Ole Christian Haagenrud (foto: Lluis Calm Vidal)


Informasjon
​Ole Christian Haagenrud gjør også en kveldskonsert fredag 24. mai i Griegs villa med verk fra konserten i 1906.


23.mai 2024 19:30 - 23.mai 2024 20:30

Troldhaugen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement