Marius Neset m/BIT20 Ensemble


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Ny musikk med hele skalaen av musikalske følelser.


Komponisten og saksofonisten Marius Neset fra Os kunne i september urfremføre sitt tredje samarbeidsprosjekt med samtidsorkesteret London Sinfonietta, og det i selveste Royal Albert Hall under BBC Proms.  

Bestillingsverket heter Geyser, og er skrevet for jazzkvintett og kammerorkester. Mottakelsen i London var god: «Med en utvidet palett å leke seg med, og verdens mest berømte konsertsal å fylle, løp Neset løpsk i en trollbindende forestilling som gikk gjennom hele skalaen av musikalske følelser og sikret energiske tilrop og tre fremkallinger for å ta imot applaus,» skrev London Jazz News.  

Komponisten så opprinnelig på verket som en feiring etter pandemien; av musikken og av den spesielle stemningen som oppstår når musikere treffes for å opptre sammen. Så invaderte Russland Ukraina, og Neset kjente et behov for å gå tilbake til delene han allerede hadde skrevet, ta fra hverandre elementer, løsne strukturer og legge inn en følelse av mørke og fortvilelse. Slik fikk metaforen i tittelen enda flere lag.   

På denne festspillkonserten fremføres Geyser for første gang i Norge, og med seg har Neset BIT20 Ensemble og sitt eget band. 


Foto: Roar Vestad

 

Les mer på fib.no/program/marius-neset/


04.juni 2023 19:30 - 04.juni 2023 20:35

Grieghallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement