Mary Lattimore


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Harpe i flere lag.


​Mary Lattimore tryller frem drømmende, loop-basert musikk med effekter på sin 47-strenger Lyon & Healy Grand-harpe, som kan sette enhver lytter i transe. Den amerikanske artisten fikk instrumentet inn fra barndommen av, med en mor som underviste i klassisk harpe. Men med Marys forkjærlighet for grunge og rock var det tydelig at hun ønsket å gå en annen vei.


Mange år og strenger senere er Mary Lattimore i dag en yndling i undergrunnsmiljøer verden over med sin avant gardistiske harpespilling. Titlene forteller historier fra hennes omfattende turnévirksomhet med harpen i bagasjerommet, og på Kulturhuset spiller hun musikk fra utgivelsene Silver Ladders, At the Dam, Hundreds of Days og Collected Pieces.


Hun sier selv at å mestre instrumentet er å kunne spille på hele konstruksjonen, og med store stålringer og lakkerte negler tar hun hele harpen i bruk – også treverk og deler som ikke vanligvis brukes til å lage musikk. En loop-pedal repeterer lydene, og via den vokser mange av musikerens sanger, som starter ut delikat og mykt, til vakre dronete stykker sammensatt i en lett, flytende malstrøm av lyd.


Under årets festspill opptrer hun også sammen med Sondre Lerche og fiolinist Tim Fain på Den Nationale Scene.


Foto: Ghostly International

 

Les mer på fib.no/program/mary-lattimore/


30.mai 2023 21:00 - 30.mai 2023 22:00

Kulturhuset i Bergen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement