Nils Bech m/dansere fra Nasjonalballetten


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Sterkt, personlig og storslått.


​Artisten Nils Bech har lenge beveget seg mellom kunst, klassisk og popmusikk. Nå har han gått sammen med Nasjonalballettens danser og koreograf Anaïs Touret om å skape en ny konsertforestilling i hans musikalske univers.

Billedkunstner Ida Ekblad står for de kunstneriske elementene, og på scenen er en gruppe dansere fra Nasjonalballetten, strykekvartetten Oslo Strings, en duo på perkusjon og keyboard – og selvsagt hovedpersonen selv, Nils Bech. 


Låtmaterialet stammer fra hele spennet i hans rikholdige, personlige katalog, helt frem til det siste årets duoprosjekt, som består av duetter sunget av menn til menn. Duettpartnerne har inkludert blant andre Kristian Kristensen, Emir og Dutty Dior. 


At den skeive kjærligheten må representeres i kunsten, er viktig for Bech. Han har tidligere uttalt at han vil skrive kjærligheten mellom menn inn i den norske sangboken, og i denne konsertforestillingen, som hadde urpremiere på Den Norske Opera & Ballett i januar, tar han den til noen av landets viktigste scener.   

Her smelter sang, historiefortelling og dans sammen i stemninger som går fra sår og inderlig til storslått og jublende. 


«… en av de beste og viktigste stemmene i norsk musikk.» – DAGSAVISEN 


Foto: Jonathan Vivaas Kise

 

Forestillinger:

Lørdag 27. mai 2023 kl. 19.00

Søndag 28. mai 2023 kl. 19.00

 

Les mer på fib.no/program/nils-bech/


27.mai 2023 19:00 - 27.mai 2023 20:45

Den Nationale Scene

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement