Cellist Toke Møldrup under Ultimate Bach Movement Marathon (foto: Thor Brødreskift)
Cellist Toke Møldrup under Ultimate Bach Movement Marathon (foto: Thor Brødreskift)

Over 70 000 besøk for de 70. Festspillene

Festspillperioden avsluttes i dag, og foreløpige tellinger viser at de første Festspillene siden pandemien får over 70 000 besøk.

Fra første arrangement, da 3500 personer overvar åpningsseremonien, til Avslutningskonserten onsdag 8. juni, har Festspillene foreløpig registrert 71 944 besøk.

Av dette er cirka 28 500 utstedte billetter til billetterte arrangement, og cirka 39 000 registrerte besøk på det store utendørsprogrammet og øvrige gratisarrangement. Resten av besøkstallet er til Bergen Kunsthalls festspillutstilling.

– Besøket har vært bedre enn vi våget å håpe på for noen måneder siden. Vi var lenge usikre på om pandemien fortsatt ville påvirke programmet, og på hvordan publikum ville respondere. Nå viser det seg at vi har oppnådd budsjett og at antallet solgte billetter nærmer seg Festspillene 2019. Vi fryder oss over mange utsolgte konserter, myldrende folkeliv og den tydelige gjensynsgleden hos publikummere og artister, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Årets festspill er de 70. i rekken, og de første uten pandemirelaterte publikumsrestriksjoner siden 2019.

– Kulturlivet har fortsatt store utfordringer etter koronaperioden, med nedgang i antall arrangementer og publikummere mange steder. Derfor er jeg ekstra ydmyk og stolt over at årets festspill er blitt tatt så godt imot. Vi kunne ikke ha skapt det uten Festspillenes mange utrolige samarbeidspartnere, sier Hagen.

Programmet besto av mer enn hundre ulike åpne programposter og hundrevis av enkeltarrangementer, både utendørs og inne på Bergens mange kulturarenaer. Over 1800 artister har vært i sving i løpet av den 15 dager lange festivalperioden.

Populære programposter var publikums- og kritikerfavoritter som Lise Davidsen & Leif Ove Andsnes, Angélique Kidjo og Eivør, og forestillingene Platons drikkegilde, Zappzarapp og Kunsten å se. Gratiskonserter og -aktiviteter på Torgallmenningen har også vært godt besøkt, selv under varierte værforhold.

Siste arrangement ut på Festspillene i Bergen 2022 er Avslutningskonserten med Bergen Filharmoniske Orkester, vokalensemblet Roomful of Teeth og pianist Paul Lewis onsdag 8. juni.Festspillene i Bergen