Pierre-Laurent Aimard


​Fransk visjonær.


Den franske pianisten Pierre-Laurent Aimard er kjent for å kaste nytt lys over eldre verk, ofte gjennom å sette sammen kreative programmer. I Håkonshallen gjør han en konsert som trekker linjer fra Bach til Schubert og Schumann, og videre til Schönberg. 

Pianisten har mottatt en lang rekke utmerkelser, deriblant den prestisjetunge internasjonale Ernest von Siemens Music Prize i 2017, for sitt liv i musikkens tjeneste, og Léonie Sonnings musikpris i 2022. Sistnevnte er den største musikkprisen i Danmark, og Aimard ble feiret med en egen portrettfestival.  

«Med en signatur som på samme tid rommer det klanglige følsomme, et uhyre skarpt intellekt og en gnistrende ekspressivitet og presisjon, flytter han grensene for klaverkunsten. Med visjonære programmer, der komponister fra vidt forskjellige epoker sammenstilles, har Pierre-Laurent Aimard inspirert til nytolkning av kjent klassikere og formidlet kvaliteter ved mindre kjent musikk», het det i juryformannens tale til prisvinneren.   

Aimard er også kjent for sitt tette samarbeid med komponistlegender som Stockhausen, Messiaen og Ligeti og har etablert seg som en ubestridelig autoritet på vår tids musikk. 

«En briljant musiker og en ekstraordinær visjonær» – WALL STREET JOURNAL

Foto: Marco Borggreve


28.mai 2024 19:30 - 28.mai 2024 20:40

Håkonshallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement