Solistkoret Ung – I Lise Davidsens musikalske univers


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Festspillmusikeren har håndplukket både musikk og musikere til denne personlige konserten.


​I Håkonshallen opptrer årets festspillmusiker Lise Davidsen i en litt annen rolle enn vi er vant til å se henne i: Hun er programleder og vert for en konsert som viser deler av det som har formet henne som artist. Davidsen har selv satt sammen musikere og repertoar, og valgt fritt blant egne favoritter. Resultatet er et musikalsk spenn fra 1600-tallet og frem til vår tid.  

I dag er Davidsen velkjent som operasanger, men en av grunnene til at sopranen valgte å studere på Griegakademiet, var en fascinasjon for barokken og det sterke tidligmusikkmiljøet i Bergen. Konserten starter med nettopp barokkmusikk og Bachs Jesu meine Freude. I fjor gjorde Davidsen kjempesuksess med Griegs sanger, og bergenskomponisten er representert med to av sine salmer, sammen med korverk av Olivier Messiaen og et verk av en komponist i starten av sin karriere.  

På scenen står Solistkoret Ung, Det Norske Solistkors program for å skape en ny generasjon av ensemblesangere. Lise Davidsen var selv medlem av Solistkoret i mange år, og koret har betydd svært mye for henne personlig og profesjonelt. Dirigent er Solistkorets kritikerroste kunstneriske leder, Grete Pedersen, og på Bachs verk får sangerne følge av cello, kontrabass og Griegakademiets Hans Knut Sveen på orgel.


Foto: Bård Gundersen

 

Les mer på fib.no/program/solistkoret-ung/


27.mai 2023 19:30 - 27.mai 2023 20:40

Håkonshallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement