Sondre Lerches Neuromantics


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​En musikalsk og visuell konsertforestilling av de sjeldne.


Neuromantics søker å finne nye veier inn i Sondre Lerches låter, og meditere over sentrale tema i mange av sangene hans: romantikkens eksistensielle nevrotisisme.  

Til Store Scene på DNS har han med seg et stjernelag. Harpisten Mary Lattimore og fiolinisten og filmkomponisten Tim Fain kommer begge fra USA. Med seg har også Lerche sin faste makker på tangenter, Alexander von Mehren, samt Kato Ådland og Jørgen Træen som lenge har vært sentrale samarbeidspartnere. Bergenskoret Volve Vokal, som var blant artistene da Lerche i fjor spilte tre konserter over tre etasjer i Kulturhuset til terningkast seks, er også med på scenen.  

Lerche har bestandig vært en egenrådig og søkende sjel, noe de siste utgivelsene bærer enda tydeligere preg av. Her smelter både elektroniske eksperiment og symfoniske elementer sømløst sammen med hans umiskjennelige begeistring for alle tiders popmusikk, bossanova og jazz. På DNS kan man fort forvente en urpremiere eller to, samt musikk fra Lerches spede artistbegynnelse og til Avatars of Love. 

Sistnevnte mottok hele fire Spellemann-nominasjoner, og er blitt beskrevet som et «mesterverk» og «et av tidenes beste norske album» av anmeldere.  


Med Neuromantics ser Lerche nå frem til å skape en både musikalsk og visuell opplevelse av de sjeldne i hjembyen.


Illustrasjon: tegnet av Milton Rafael Castro

 

Les mer på fib.no/program/sondre-lerches-neuromantics/

 


03.juni 2023 19:00 - 03.juni 2023 20:40

Den Nationale Scene

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement