Tosca m/Lise Davidsen, Freddie De Tommaso & Bryn Terfel


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

​Festspillmusiker Lise Davidsen synger tittelrollen i Puccinis knivskarpe opera.


Opprør. Korrupsjon. Sjalusi. Tortur. En dolk på avveie. Og mest av alt, kjærlighet.  

Ingrediensene i Puccinis opera kunne fylt en tv-serie, men foregår i løpet av et tett døgn i Roma i juni 1800. Når kunstmaleren Mario Cavaradossi mistenkes for å skjule en politisk rømling, øyner den sadistiske politisjefen Scarpia en sjanse til å fakke både opprøreren og Cavaradossis kjæreste, den berømte operasangeren Floria Tosca. Men hverken Scarpia eller Tosca skyr noen midler for å få det som de vil.   

Festspillene i Bergen åpner med en konsertant versjon av operaen, som inneholder både gripende duetter og noen av verdens mest berømte arier, deriblant Vissi d'arte, vissi d'amore («Toscas bønn») og É lucevan le stelle («Tårn-arien»).   

Sopran og festspillmusiker Lise Davidsen gjør her sin scenedebut i tittelrollen. Toscas revolusjonære elskede fremstilles av den britisk-italienske tenoren Freddie De Tommaso, og Romas onde politisjef portretteres av den walisiske bassbarytonen Bryn Terfel.  

Under årets åpningsforestilling står det fatale trekløveret på scenen sammen med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester og Kor, Edvard Grieg Kor og Ungdomskor. 


Bildet: Lise Davidsen (foto: Morten Krogvold), Freddie De Tommaso (foto: Craig Gibson), Bryn Terfel (foto: Johannes Ifkovits)

 

Forestillinger:

Onsdag 24. mai 2023 kl. 18.45

Fredag 26. mai 2023 kl. 19.30

 

Les mer på fib.no/program/tosca/


24.mai 2023 18:45 - 26.mai 2023 19:30

Grieghallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival,Opera


Lignende arrangement