Vetra | Ragnhild Hemsings folkjazz


​Toner fra Valdres i ny drakt.


For snart to århundrer siden dro Ludvig Mathias Lindeman til den norske landsbygden for å skrive ned melodiene han fant, som en slags musikkens Asbjørnsen & Moe. En av dem han snakket med, var tipp-tipp-tippoldefaren til festspillmusiker, fiolinist og felespiller Ragnhild Hemsing.  

På albumet Vetra (2023) har hun satt sammen en samling av Lindemans nedtegnelser fra Valdres med egenkomponerte slåtter, og sporer den rike kulturarven og musikkens utvikling i og utenfor hjembygden.  

Med seg har Hemsing et allsidig lag: improvisasjonsmusikerne Mathias Eick og Terje Isungset, folkemusikerne Ole og Knut Aastad Bråten og en strykegruppe bestående av bratsj, cello og kontrabass. 

– Jeg ønsket å få frem ukjent og sjeldent spilt materiale og ta det et steg videre i et kunstnerisk prosjekt, hvor jeg tar vare på kulturarven og bringer den videre i en moderne setting, sier Hemsing. 

Tittelen Vetra betyr vinter, og stammer fra Valdres, akkurat som Lindemans nedtegnelser og Ragnhild Hemsing selv.


Foto: Cathrine Dokken


Informasjon
​Les mer om festspillmusiker Ragnhild Hemsing. Ole og Knut Aastad Bråten gjør en egen konsert i Griegs villa søndag 26. mai, og Mathias Eick kan oppleves sammen med Ragnhild Hemsing på Valestrand søndag 26. mai.


27.mai 2024 19:30 - 27.mai 2024 20:45

Håkonshallen

Festspillene i Bergen

Arrangement: Festival

Fylke: Vestland


Lignende arrangement