KODE Bergen

KODE Kunstmuseer og komponisthjem er et museum for kunst, kunsthåndverk, design og musikk. Fordelt på fire kunstmuseer og tre komponisthjem finner du blant annet Norges nest største kunstsamling, med tetposisjon på Nikolai Astrup, Edvard Munch, J.C. Dahl og norsk sølv. Vi har en bred samling av norsk og internasjonal samtidskunst, landets største samling av kinesisk kunst og et eget kunstmuseum for barn.

KODE omfatter også Edvard Griegs verdensberømte komponisthjem Troldhaugen, Ole Bulls eventyrlige Lysøen og Harald Sæveruds egenartede Siljustøl. Tre unike minnesmerker over noen av Norges største musikkpersonligheter gjennom tidene, med naturområder og konsertvirksomhet som gir museumsbesøket en egen dimensjon.

Kombinasjonen av kunst, musikk og naturopplevelser gjør KODE til et stolt og særpreget museum i nasjonal og internasjonal sammenheng. KODE er et sammensatt og helhetlig museum.

Vi skal være en møteplass for mennesker i alle aldre og livssituasjoner. Vi skal bringe kunst og musikk inn i det offentlige ordskiftet, skape debatt og vise relevans – KODE skal utgjøre en forskjell, for enkeltmennesker, for samfunnet og for kunstens posisjon.

post@kodebergen.no

53 00 97 00

https://kodebergen.no/


Vestrestrømkaien 7, Bergen

Nyheter

Artikler1337