Wolfgang Plagge er KODEs huskomponist for 2021, og skal sammen med direktør Christian Grøvlen arbeide med et nytt stykke gjennom året.
Wolfgang Plagge er KODEs huskomponist for 2021, og skal sammen med direktør Christian Grøvlen arbeide med et nytt stykke gjennom året.

Følg verket 2021

I 2021 starter et helt nytt prosjekt ved KODEs komponisthjem, nemlig «Følg verket». Gjennom de neste årene vil museet årlig engasjere en ny «huskomponist» som skal skape et verk i sanntid – og publikum får bli med på ferden. Første komponist ut er Wolfgang Plagge! 


Skrevet av KODE Bergen


Wolfgang Plagge er velkjent fra sitt mangeårige virke som komponist, utøver og musikkformidler. Han skal gjennom hele året komponere et nytt musikkstykke som har fått tittelen "In Arduis", som er latin og betyr «I vanskelige tider». 

I årets utgave av «Følg verket» får publikum både fysisk og digitalt overvære musikkens reise fra start til urfremføring. Du kan følge verket via videoer, livesendinger og arrangementer på Troldhaugen gjennom året.

– Det er fort gjort å se bakover når man snakker om musikk, men musikk er øyeblikkskunst. Det er menneskers følelser og tanker, her og nå. Derfor opplever jeg det som viktig å dyrke kontakten med musikk som skrives i dag. Samtidsmusikken kan bidra til at vi bedre kan forstå oss selv der vi er nå og vår historie, sier direktør for KODEs komponisthjem, Christian Grøvlen.

Wolfgang Plagge


KODE Bergen