Slik blir sommeren på Lysøen

Natur og kultur i skjønn forening på Lysøen – og gratis båttransport!


Skrevet av KODE Bergen


Ole Bulls museum på Lysøen er i år stengt for oppussing, men det blir like fullt et spennende tilbud til publikum. 

– Lysøen er et magisk sted. Naturen og de skjellsandbelagte veiene er like vakre som da Ole Bull selv bodde der. Jeg gleder meg stort til å invitere publikum til å oppleve øyen og musikken, også utenfor museets fire vegger, gjennom helt nye opplevelser, sier direktør for komponisthjemmene Christian Grøvlen.

I år inviteres publikum til vandrekonserter på Lysøen utvalgte lørdager og søndager. 

NB. Nettsidene oppdateres fortløpende med program og lenker til billettkjøp.

Den første skjer 13. juni med Edvard Grieg Kor, hvor en får oppleve det flotte ensemblet mens en går på tur sammen på øyen, både i skogen, ved tårnet og langs de vakre veiene.

Der blir også konserter med utøvere fra talentprogrammet i Edvard Grieg Kor.
– Disse konsertopplevelsene passer for hele familien, og jeg håper at mange vil la seg friste til å oppleve Lysøen i sommer, sier Grøvlen.

Fiolinist Rasmus Hella Mikkelsen har også laget en egen forestilling.Her vandrer han med publikum rundt på øyen mens han spiller Bull, Paganini og mye mer, og forteller om Bulls eventyrlige liv.

Direktøren er også glad for å kunne tilby publikum gratis skyss til øyen i hele sommer.

– I år blir det enda enklere å besøke oss. Den nye elektriske museumsbåten går i gratis skytteltrafikk hele sommeren til og fra Buena kai og Lysøen. På fineværsdager er det perfekt å ta med seg piknikkurv og badetøy, og bare nyte naturen.KODE Bergen