Nytt bestillingsverk på vei.

KSO vil etter planen gjennomføre urpremieren i løpet av sesongen 2022/23. Verket blir komponert av Jan Erik Mikalsen, solo-oboist er orkesterets egen Marion Walker, og hele prosjektet er heiet frem av KSOs sjefdirigent Nathalie Stutzmann. Walker er ydmyk og takknemlig for at  drømmen blir realisert:


Skrevet av KSO


– STOR ÆRE
– Jeg gleder meg veldig til å spille Mikalsens nye obokonsert når den er ferdig, og det er en stor ære at den tilegnes meg. Jeg er også utrolig takknemlig for at orkesteret og Norsk Kulturfond gjør det mulig å urfremføre verket i Kilden, sier Walker.

Eivind Gullberg Jensen er en norsk dirigent med en omfattende internasjonal karriere. I senere år har Gullberg Jensen dirigert ved flere ledende operahus, blant annet i München, Helsingfors, Roma, Zürich, Tokyo, Aix-en-Provence og Lille. Våren 2017 gjorde han sin debut ved Wiener Staatsoper med Tosca av Giacomo Puccini.

OBO
Marion Walker har spilt obo i KSO i mer enn 15 år, og har tidligere spilt i alle de norske orkestrene, samt orkestre i Sverige, Sveits og Australia, hvor hun opprinnelig er fra. Hun har medvirket på en rekke innspillinger og har en kommende soloplateutgivelse på plateselskapet LAWO.

Jan Erik Michaelsen har gjennomført en rekke bestillingsverk sammen med Oslofilharmonien, Tokyo filharmoniske orkester, Bergen filharmoniske orkester og KORK for å nevne noen. Verket Parts II for Orchestra var i 2014 ett av fire verk i finalen i Toru Tekemitsu Composition Award, og verket vant samme år Tonos Edvardpris for beste samtidsmusikk. Verket Songr for Orchestra vant i 2015 International Rostrum of Composers og ble kringkastet i over 30 land i verden.

VANT KRITIKERPRISEN
– Dette er veldig gode nyheter for KSO og de andre involverte. Vi vet hva et vellykket bestillingsverk kan bety for orkesteret, og dette er noe vi alle kan se fram til, sier direktør for KSO, Geir Rebbestad.

KSO vant Kritikerprisen sammen med Rolf Gupta og dirigent Peter Szilvay for beste konsert i 2019, for bestillingsverket Jordens Sang.Kristiansand Symfoniorkester