Nyttårskonserten 2022 strømmes gratis

Vi hadde lagt opp til storstilt nyttårskonsert med Kristiansand Symfoniorkester i anledning 10-årsjubileet. Nå blir det gratis strømming av nyttårskonsert til alle i stedet.


Skrevet av KSO som partner


Etter innføringen av nye nasjonale korona-tiltak, har Kilden bestemt seg for at den tradisjonsrike Nyttårskonserten med Kristiansand Symfoniorkester skal strømmes på YouTube, gratis til alle.

– Vi håper med dette å kunne skape litt glede i de Sørlandske hjem i starten av et nytt år, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre. Selv om Konsertsalen vil bli tom for publikum, lover han et orkester fullt av humør og energi, og legger til:

– Nylig bekreftet kulturministeren at hun ønsker å sende oss en hilsen i forbindelse 10-årsjubileet som også blir med i sendinga.

MEST ETTERSPURT
Konserten skulle opprinnelig spilles med publikum i salen, men Furre mener den siste nedstengningen gjør det enda viktigere å dele konserten med flere. Derfor har det blitt bestemt å strømme konserten gratis ut til alle innbyggere i regionen, fredag 7. januar kl. 19.30.

– Nyttårskonserten i Kilden er tradisjonelt sett en av de mest etterspurte i løpet av et år hos oss. Derfor føles det viktig og riktig å kunne gjøre dette nå, sier han.

MERITTERTE SOLISTER
I 2022 fyller Kilden 10 år, og årets nyttårskonsert innleder jubileumsfeiringen. To av våre fremste og internasjonalt mest meritterte sangere, Mari Eriksmoen og Audun Iversen, byr på favoritter fra opera, operette, og musikal.

Kristiansand Symfoniorkester bidrar med klassiske orkesterfavoritter under ledelse av dirigent Eivind Gullberg Jensen. Konferansier er skuespiller Bartek Kaminski.Kristiansand Symfoniorkester