250-års dagen


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Det å krone den store feiringen med mesterens 9. symfoni – Ode til gleden!


– på selve 250-års dagen var en glitrende idé. Solister, orkester og 250 ungdommer skulle i sluttsatsens jubelbrus forkynne budskapet og håpet om at Alle Menschen werden Brüder – alle mennesker er som brødre, og godt forlikte! Grunnet Covid-19 må denne begivenheten dessverre utsettes til fødselsdagen i 2021. 

MEN – det blir bursdagsfeiring på Hjertnes den 16. desember i år, og programmet presenterer mennesket Beethoven og utviklingen av komposisjonene hans gjennom herlige kammermusikalske verk – fra 1793 til 1826.

Klavertrio opus 1, nr. 1, 1. sats, med Christian Ihle Hadland, klaver, Arvid Engegård, fiolin, og Jan Clemens Carlsen, cello.

Klaversonate nr. 1, opus 2, 1. og 4. sats – og 1. sats av sonate nr. 32 – som ble komponert 27 år senere enn den første.

An die ferne Geliebte – sterke musikalske følelser og en påminnelse om Beethovens vanskelige kjærlighetsliv eller mangel på sådant – med Magnus Staveland, tenor.

Den lystige Rondo fra fiolinkonserten – og mot slutten to satser fra 

Strykekvartett nr. 13, opus 130 med Engegårdkvartetten. Cavatinaen, som står som eksempel på noe av det flotteste av musikk som noen gang er skapt – og den siste satsen som er det siste Beethoven komponerte.

Et musikalsk spenn på 33 år – bundet sammen med tanker knyttet til mennesket Ludwig van Beethoven.

Ja – og vi har selvsagt ikke glemt Måneskinnssonaten og Ode til gleden!

Året Beethoven fylte 17 år – 1787 – reiste det store klavertalentet til Wien for å studere komposisjon med W. A. Mozart. Rebecca Nøstrud Isaksen, fiolin, og Jakob Bjønnes, klaver, er omtrent like gamle som det Beethoven var da han reiste fra Bonn. Det er med stor glede vi lar disse to representere alle de unge talentene vi har i dag på en slik musikalsk høytidsdag!


16.desember 2020 19:00 - 16.desember 2020 21:00

Sandefjord-Hjertnes kulturhus, sal 1

Kulturelt Initiativ

Arrangement: Kammermusikk

Fylke: Vestfold og Telemark


Lignende arrangement