Døden og piken - Engegård Quartet

Schuberts «udødelige» strykekvartett Døden og piken, D. 810 er et «must» under Høstfestival 2022 hvor fokus er på Franz Schuberts musikk – 225 år etter at han ble født i Wien. Engegård Quartet framfører dette mesterverket ved siden av den store kvartetten i G-dur, D 887, lørdag den 8. oktober.


Skrevet av Kulturelt Initiativ som partner


Den herlige anledningen finner sted i Den Grønne Sal på Park Hotel i Sandefjord – en sal som virkelig kan føre tankene til de store slottssalene i Wien. En kammermusikksal av rang!

I tillegg til å oppleve de to mesterverkene, gleder vi oss til å bli kjent med kvartettens nye fiolinist Laura Custodio Sabas som nå utgjør ensemblet sammen med Arvid Engegård, fiolin, Juliet Jopling, bratsj og Jan Clemens Carlsen, cello.

Juliet Jopling, bratsjist i kvartetten, vil introdusere verkene. Med to så monumentale verk på programmet så legges det inn en god pause mellom de to avdelingene – og før vi går inn til andre avdeling framføres Lieden som ligger til grunn for kvartetten Døden og piken. En liten opera i seg selv på to minutter og tjue sekunder, framført av sangeren Christina Jønsi og Margrete Moen Birkedal på Park Hotels nyrestaurerte Steinway flygel.

 

Den Grønne Sal, Park Hotel, Sandefjord lørdag 8. oktober kl. 18.00Kulturelt Initiativ