GIMSE spiller BACH i skulpturpaviljongen!

Det er en stor begivenhet når samtlige av Johann Sebastian Bachs seks cello-suiter framføres samlet i helgen 26. og 27. august. En slik bragd har, så vidt vi erfarer, aldri vært gjennomført av en norsk cellist tidligere, og vi er stolte over at denne begivenheten finner sted her i Sandefjord – og i den aller beste atmosfære i Midtåsen skulpturpaviljong.  


Skrevet av Kulturelt Initiativ som partner


J. S. Bach komponerte de seks suitene i perioden 1717 til 1723. 300 år senere tilhører de fremdeles de mest ikoniske stykker i cello-litteraturen og er en viktig del av enhver cellists kjernerepertoar. Samtlige suiter består av seks satser: Preludium – Allemande – Courante – Sarabande – Menuet, Bourrée eller Gavott – og til avslutning en Gigue, og hver av dem har sin egen helt unike karakter og klangrikdom.

J. S. Bach
Øyvind Gimse

Øyvind Gimse er en av våre fremste utøvere på cello. Ved siden av en karriere som solist og kammermusiker har han i en årrekke vært kunstnerisk leder for Trondheimsolistene. Hele syv Grammy-nominasjoner og to Spellemannpriser kroner hans fire store innspillinger med ensemblet, og orkesteret har turnert mye i Europa og fra Sør-Amerika til Japan. Gimse har også dirigert symfoniorkestre i Norge, Spania, Litauen og Vietnam.

En annen stor attraksjon ved disse konsertene er instrumentet Gimse spiller på. En unik cello lagd av Francesco Gofriller i Udine, Italia, ca. år 1740 – altså i beste Bach-tid. Historien om dette instrumentet – og hvem som har spilt på det gjennom snart 300 år – får også en sentral plass i konsertene. Instrumentet er en del av Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musicas unike samling strykeinstrumenter.

Innspilling av samtlige av Bachs cello-suiter ble Gimses store Corona-prosjekt:  en mann, alene med sin cello – på «hjemmekontor» i en kirke – sammen med Bachs evigvarende musikk!

 

Billetter kan kjøpes på Hjertnes kulturhus - https://hjertnes.no/kulturelt-initiativ/ 

 

Lørdag 26. august – Suite nr. 1 i G-dur, nr. 4 i Ess-dur og nr. 5 i c-moll

            Billetter á kr 375,-/100,- (barn unge under 20 år) + avg. 

 

Søndag 27. august – Suite nr. 2 i d-moll, nr. 3 i C-dur og nr. 6 i D-dur 

Billetter á kr 375,-/100,- (barn unge under 20 år) + avg.

 

Billetter til begge konsertene – samtlige 6 suiter – á kr 550,-/200,- kan bestilles på kultint@gmail.com

HØSTFESTIVAL 2023 finner sted helgen 6. – 8. oktober med Opus13 som vertskap for musikerne Gimse, Stalheim, Kornstad og Andsnes. Mer informasjon følger.....Kulturelt Initiativ