Ssens Trio
Ssens Trio

Høsten 2020

Høstsesongen starter i Andebu kirke den 30. august. Det er et historisk sus over middelalderkirken som ble bygget allerede rundt år 1100.

Sett fra vår side er det spesielt interessant at kirken var en valgkirke i forbindelse med Riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814 – i beste Beethoven-tid. Beethovens stryketrioer opus 9 ble komponert i tiden 1797/98 – på den tiden da Jean Baptiste Bernadotte var Frankrikes ambassadør i Wien. Han hadde da omgang med Beethoven – og som en følge av det som skjedde på Eidsvoll ble han den første konge av Norge-Sverige – Kong Carl Johan. Interessant perspektiv!?

Franz Schubert ble født i 1797, men han og Beethoven traff hverandre aldri – dessverre. Schuberts ensatsige stryketrio ble komponert i 1816. Opp mot disse to wienerklassiske komposisjonene ønsker Ssens Trio å framføre et verk som er komponert for trioen i 2017: Haflidi Hallgrimssons Stryketrio opus 54. Eteriske klanger som kanskje har ligget i kirkerommet siden år 1100? Ssens Trio består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Båtnes Landaas, bratsj, og Ellen Margrete Flesjø, cello.Kulturelt Initiativ