OPUS13

Høstfestival 2023!

OPUS13
OPUS13

Høstfestival 2023!

Det er bare så herlig! Tenk å være så heldige å få OPUS13 som husorkester under vår fjerde høstfestival – og med gjestemusikerne Håvard Gimse og Amalie Stalheim.


Kulturelt Initiativ


Høstfestival 2023 6 - 8 OktoberOPUS13 med HÅVARD GIMSE og AMALIE STALHEIM

Ja –og hva tror dere om å nyte en langhelg i Sandefjord med fantastisk kammermusikk framført av topp nasjonale og internasjonale musikere i Den Grønne Sal på Park Hotel?

Fredag 6. oktober kl. 18.30 møter strykekvartetten Opus13 pianisten Håvard Gimse. Opus13 – Sonoko Miriam Welde og Edvard Erdal, fiolin, Gustav Rørmark, bratsj og Daniel Thorell, cello – imponerte stort da de ble prisvinnere i Banff International String Quartet.

  Håvard Gimse

  Competition 2022 – noe som ble starten på en internasjonal karriere for dem. I 2022 mottok de også Equinors klassiske musikkstipend. Håvard Gimse er en av våre mest meriterte musikere – så det blir litt mye å liste opp hans mange priser og utmerkelser. 

  Konserten starter med musikk av to av Den første wienerskoles komponister – strykekvartettens far, Joseph Haydn, og hans Kvartett opus 76 nr. 2, Kvintkvartetten, og Ludwig van Beethovens helt utrolig Grosse Fuge opus 133. Etter pause blir Gimse med i ensemblet i en av de helt store klaverkvintettene, komponert av den som virkelig ønsket å ta opp arven etter Beethoven – Johannes Brahms – og hans opus 34. Just breathtaking – and not to be missed!

  Opus 13

  Søndag 8. oktober kl. 18.00 åpner Opus13 konserten med Leos Janaceks Strykekvartett nr. 1, Kreutzer Sonaten. Og da er jo forbindelsen til fredagens konsert med Beethoven åpenbar. Hørt om Caroline Shaw? Eller hørt komposisjonene hennes? Hun var i 2014 «Inaugural music fellow» ved Dumbarton Oaks – prakteiendommen på utsiden av Washington. Verket Plan & Elevation ble komponert, inspirert av hennes favorittsteder på anlegget – som bøketreet, staudebedet og oransjeriet.

  Amalie Stalheim

  Hele festivalen avsluttes med ett av verkene som hører med i kategorien: Det vakreste som noen gang er komponert! Denne gangen Schuberts Strykekvintett i C-dur D. 956 – den med to celli. Og når Opus13 da får med seg Amalie Stalheim på laget, så er det bare å fryde seg! Stalheims karriere bringer henne til de mest spenstige orkestre og festivaler på kontinentet og i hele Norden. Hun har vunnet både den svenske og norske solistprisen og samarbeider med flere komponister om nye verk for cello og orkester.

  På dagens mellom de to konsertene med Opus13 inviterer vi til konserten Kornstad og Andsnes. Informasjon følger...

  Når hørte dere sist musikk av Janacek, Shaw og Mompou? Her åpner en helt ny musikalsk verden seg for oss – ved siden at vi opplever mesterverkene til Beethoven, Haydn, Schubert og Brahms!

  Billetter á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes på Hjertnes kulturhus og på https://hjertnes.no/kulturelt-initiativ/

   ABONNEMENTER: 

  Alle 3 konsertene for prisen av 2 – kr. 750,-/200,- (barn/unge under 20 år)
  2 konserter for kr 600,-/175,- (barn/unge under 20 år)

  Kan bestilles på kultint@gmail.com   Kulturelt Initiativ