Guro Kleven Hagen og Edvard Erdal, fiolin – Eivind Ringstad og Hanne Skjelbred, bratsj – Amalie Stalheim og Audun Sandvik, cello.
Guro Kleven Hagen og Edvard Erdal, fiolin – Eivind Ringstad og Hanne Skjelbred, bratsj – Amalie Stalheim og Audun Sandvik, cello.

Informasjon konserter Midtåsen kulturfestival 13. – 25. JULI

Signalverk! har vi kalt den første kammerkonserten den 13. juli. Den er viet framføringen av Peder Barratt-Dues nykomponerte verk: «Kjære venner, ikke slike toner!» - et verk som har fokus på dagens situasjon med hensyn til global oppvarming, miljøvern og Corona-pandemien – og med tittel fra et av de fremste signalverkene i musikkhistorien: Beethovens 9. symfoni! Strykesekstetten er bestilt i et samarbeid mellom Valdres Sommersymfoni, Norsjø kammermusikkfest og Kulturelt Initiativ etter idé av Eivind Ringstad og med økonomisk støtte fra Anders Jahres Humanitære Stiftelse og Dextra Musica.


Skrevet av Kulturelt Initiativ som partner


Guro Kleven Hagen og Peder Barrat-Due

Ensemblet som framfører verket er en unik samling av noen av de fremste norske internasjonale, unge musikerne: Guro Kleven Hagen og Edvard Erdal, fiolin – Eivind Ringstad og Hanne Skjelbred, bratsj – Amalie Stalheim og Audun Sandvik, cello.

Barratt-Dues verk settes opp mot et av signalverkene fra det 20. århundre – Schönbergs Verklärte Nacht – og introduksjonen til Richard Strauss opera Capriccio. Peder Barratt-Due vil være til stede og presentere sitt verk.

Fem av musikerne fra dette utsøkte ensemblet gir 15. juli en herlig konsert med forskjellige spennende konstellasjoner. Alt fra duo, via tersett og kvartett til kvintett kan dere oppleve i På mange strenger! Mange vil sikkert oppdage herlig ny musikk gjennom 1. sats av Zoltan Kodalys Duo for fiolin og cello og Intermezzo for stryketrio, Anton Arenskys Strykekvartett nr. 2 for fiolin, bratsj og to celli samt Frank Martins Pavane couleur du temps for strykekvintett.

B32 – framføringen av Beethovens 32 klaversonater – vennligst se eget innlegg.

 

Amalie Stalheim

Årets Silence Concerts er delt i to grupper musikere. Guro Kleven Hagen og Amalie Stalheim framfører solomusikk av Johann Sebastian Bach og 2. sats av Zoltan Kodalys Duo, opus 7 i de to første konsertene 17. og 18. juli.  Kleven Hagen er konsertmester i Den Norske Operas orkester, kunstnerisk leder av Valdres Sommersymfoni og en ettertraktet solist og kammermusiker i internasjonale kretser. Hun har også lagd flere prisbelønnede CD-innspillinger.  Stalheim er en av de mest lovende unge musikerne i Norden i dag. Hun er vinner av Kungliga Musikaliska Akademins store musikkonkurranse, Solistpriset, i 2018, og har vært solist med internasjonale orkester og som kammermusiker ved en rekke av de mest meriterte festivalene.

To musikere som innehar to av de viktigste stillingene i norsk musikkliv - Konsertmester og Solocellist i Oslo Filharmoniske Orkester - Elise Båtnes og Louisa Tuck, spiller de to siste Silence Concerts i Midtåsen skulpturpaviljong den 24. og 25. juli. Da med Händel/Halvorsens berømte Passacaglia, engelske verk og musikk av J. S. Bach. Båtnes har vært solist med alle de norske orkestrene, og har vært ansatt som konsertmester i flere internasjonale orkestre – samt gjort en rekke CD-innspillinger både som solist og som kammermusiker. Tuck kom til OFO i 2015. Før det var hun solocellist Royal Northern Sinfonia og medlem av Nash Ensemble. Hun har vært solist med blant annet Academy of St. Martins in the Fields og gjestet som gruppeleder i flere av de største engelske orkestrene.

Eldbjørg Hemsing

Eldbjørg Hemsing er én av våre internasjonale fiolinsolister. Hun spiller med store orkestre over hele verden, har vunnet flere priser og samarbeider med flere av dagens mest kjente komponister. Den kinesiske komponisten Tan Dun har komponert Fire Ritual til henne. Hun vant nettopp Spellemannsprisen for sin Grieg-innspilling og er den som fikk æren av å disponere den siste Stradivarius fiolinen som Dextra Musica anskaffet. Sammen med Sveinung Bjelland på klaver holder de fiolin-recitalen Homecoming hos oss den 22. juli – hvor Hemsing også fremfører sin egen komposisjon ved samme navn for solo fiolin. Ved siden av én av Griegs fiolinsonater består programmet av stykker som beskriver vakre naturelementer som vann, is osv...

Ved fullmånen den 23. juli håper vi på perfekte forhold for Måneskinnssonaten ute i parken på Midtåsen. Alle våre sangere og pianister gleder seg til å gi dere en herlig samling av sanger fra det klassiske repertoaret som skaper en unik atmosfære i sommerkvelden – sammen med utsikten over byen, fjorden, månen og universet.....

I år håper vi virkelig at været er på vår side slik at vi kan gjennomføre stuntet med å vente på fullmånen! Når månen står rett over fjorden og farger denne i gull, rett etter midnatt, spiller vi alle 3 satsene av Beethovens Måneskinnssonaten – i den mest praktfulle scenografi og lyssetting! Også en “ONCE IN A LIFETIME–OPPLEVELSE”!

Tradisjonen tro blir det også i år Fransk aften i Bankettsalen på Scandic Park Sandefjord på den franske nasjonaldagen den 14. juli – og Operetteaften i Arnebergstuen på Midtåsen – den 21. juli! Svært mange setter pris på tilbudet om en aften med flotte 5-retters menyer fra kjøkkensjefene på Park Hotel og Unike Hoteller – og med god underholdning fra våre sangere og pianist mellom hver rett. Så populært er det blitt, at vi nå opererer med venteliste til begge temakveldene denne sommeren.

CAFÈKONSERTER

Ved de daglige Cafékonsertene som finner sted på terrassen foran villaen kl. 12.00 i perioden 13. – 25. juli (unntatt mandag 19. juli), underholder 4 konsertgrupper. Våre sangere og pianister deler på disse konsertene. I tillegg spiller fire svært talentfulle ungdommer som er valgt ut til å være Årets talenter. De deltar i hver sin Cafékonsert-gruppe. I år har vi gleden av å presentere Magnus Lille Haugen på melodisk slagverk, Jakob Bjønnes og Samuel Sabbah, klaver – alle tre fra Sandefjord – og Rebecca Nøstrud Isaksen, fiolin, fra Larvik. Du kan oppleve hver av dem hele 3 ganger under festivalen.

Café-delen av Cafékonserten koster kr 100,-. For denne prisen kan man velge mellom: kake/kaffe, kake/mineralvann, et glass vin/øl – eller få kr 100,- i fratrekk på regningen dersom man ønsker å nyte en av de herlige lunsjrettene som serveres. Konsertdelen er gratis for alle medlemmer av KI – og for barn og unge under 18 år. For de som ikke er medlemmer av KI koster konsertdelen kr 100,-.Kulturelt Initiativ